2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

A maffia fellegvárában szólalt fel a bűnözés ellen

2015. március 21., szombat 15:45, frissítve: szombat 17:31

A szervezett bűnözés és a korrupt politikusok ellen szólalt fel a pápa a maffia egyik fellegvárának számító Nápolyban.

Pompejiiben kezdte nápolyi látogatását a pápa. Az ókori város egyik szentélyében imádkozott, mielőtt a város egyik leghírhedtebb negyedébe indult. Scampia a nápolyi bűnszervezet, a Camorra egyik központja, ahova sokszor a rendőrök sem mernek kimenni. A kábítószert nyíltan árusítják, a fiatalok csaknem fele munkanélküli.

Ferenc pápa arra buzdította a helyieket, hogy ne hagyják terjedni a szervezett bűnözést és a korrupciót. „Tudjuk, hogy azok, akik önként a gonosz útját választják, a remény egy darabkáját rabolják el. Valamit megszereznek, de a reményt elrabolják. Elrabolják saját maguktól és mindenki mástól, a társadalomtól. A gonosz útja mindig olyan, ami meglopja a reményt” – fogalmazott Ferenc pápa.

A katolikus egyházfő üzent a bűnözőknek is: azt mondta, a bandatagok saját magukat zárják ki az egyházból, de ha változtatnak életükön, az egyház újra várja őket. „Menjetek és tisztítsátok meg a lelketeket és a várost, a társadalmat, hogy már semmin ne érezzék a korrupciót. A legjobbakat kívánom nektek, induljatok el” – hangsúlyozta.

A pápa a bevándorlókat is védelmébe vette. „A bevándorlók másodrendű emberek? Nem! Ugyanúgy kell bánnunk bevándorló testvéreinkkel, mint saját polgártársainkkal” – mondta az egyházfő.

Ferenc pápa Nápolyban egy börtönt is meglátogatott, majd családokkal találkozott. A székesegyházi téren tartott szentmisén pedig ismét a korrupció és a szervezett bűnözés ellen emelte fel szavát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!