2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A demokraták szerint Trump és pártja félre akarja vezetni a közvéleményt

Hír TV

2018. február 2., péntek 17:34, frissítve: péntek 18:12

A Demokrata Párt befolyásolta az FBI Oroszországgal kapcsolatos nyomozását – ezt állítja a kongresszusi jelentés, amelyet még ma nyilvánosságra hozhat az amerikai elnök. A demokraták szerint Donald Trump és pártja csupán félre akarja vezetni a közvéleményt.

Szokásához híven Donald Trump Twitter-oldalán adott ki közleményt azzal a kongresszusi jelentéssel kapcsolatban, amely szerinte és a Republikánus Párt szerint is megkérdőjelezi az FBI pártatlanságát.

A dokumentumban a képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus vezetője lényegében azt állítja, hogy a Demokrata Párt befolyásolta a szövetségi nyomozóirodát, amikor lehallgatta Trump egyik, Oroszországhoz kötődő tanácsadóját.

A demokraták szerint a jelentésnek egy célja van: hogy hiteltelenítse a választás orosz befolyásolásával kapcsolatos nyomozást, amelyben Trump több tanácsadója is érintett.

Vezető ellenzéki lapok feltételezik, hogy Trump ürügyként használhatja majd a jelentést a helyettes igazságügyi miniszter, Rod Rosenstein elmozdítására. Ő volt az, aki az orosz befolyásról szóló nyomozás élére kinevezte Robert Mullert.

A republikánus vezetés azonban egyelőre kisebb jelentőséget tulajdonít a dokumentumnak.

Az FBI szerint a republikánusok jelentése hiányos és pontatlan, az igazságügyi minisztérium pedig attól tart, hogy olyan részleteket árulhat el a szövetségi nyomozóhatóság módszereiről, amelyek veszélyeztetik a szervezet jövőbeni működését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!