2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

A britek nem küldenék haza az uniós állampolgárokat

2016. augusztus 23., kedd 07:24, frissítve: kedd 08:03

A britek támogatják, hogy a szigetországban élő uniós állampolgárok az Egyesült Királyságban maradjanak a brexit után is.

A britek túlnyomó többsége egy friss közvélemény-kutatás szerint támogatja, hogy a szigetországban élő európai uniós állampolgárok az Egyesült Királyság EU-ból való várható kilépése után is Nagy-Britanniában maradhassanak. A British Future nevű agytröszt által ismertetett felmérés szerint az emberek 84 százaléka vélekedik így.

Az osztrákok mintegy 70 százaléka szerint országuk rossz irányban halad, nagyjából 40 százalék idő előtt megtartaná a 2018-ban esedékes parlamenti választást – derült ki a Der Standard című osztrák lap által hétfőn bemutatott felmérésből. Leginkább az ország keleti felén lakók, a szabadságpárti szavazók és a nők elégedetlenek. Az ország helyzetét jellemzően a néppárti szavazók látják pozitívan.

A balkáni útvonal lezárultával egyre több migráns próbál a Földközi-tengeren, Olaszországon majd Svájcon keresztül Németországba jutni – derítette ki a Neue Zürcher Zeitung. A tekintélyes svájci napilap azt írja,
idén eddig a német rendőrség több mint háromezer határsértőt fogott el a svájci–német határon, negyven százalékkal többet, mint tavaly.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!