2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Zaklatónak kampányol Trump?

Hír TV

2017. december 9., szombat 12:33, frissítve: szombat 13:14

Donald Trump is beállt a kiskorú szexuális zaklatásával gyanúsított alabamai szenátorjelölt mögé. Roy Moore a vád szerint egy tizenhat éves lánnyal erőszakoskodott, amikor a harmincas éveiben járt.

Donald Trump beszállt az alabamai szenátorválasztási kampányba. A republikánus jelöltet, Roy Moore-t kiskorú lányok szexuális zaklatásával gyanúsítják, de az elnök őt támogatja.

Roy Moore egyik feltételezett áldozata azt mondja, tizenhat évesen zaklatta az akkor harmincas éveiben járó férfi. A politikust emiatt kezdetben több párttársa is a felszólította, hogy lépjen ki a szenátusi versenyből, de Donald Trump támogató nyilatkozatai után mégis mögé álltak a republikánusok. Moore mindent tagad.

Közben egy demokrata szenátor is zaklatási botrányba keveredett. Al Franken beismerte, hogy több nőt is akarata ellenére fogdosott és zaklatott, emiatt azonban bocsánatot kért áldozataitól, és lemondott. A korábban komikusként dolgozó politikus a döntése bejelentésekor utalt arra, hogy Donald Trump korábban azzal dicsekedett, hogy pénze és ismertsége miatt szabadon fogdoshat nőket.

Bejelentem, hogy a következő hetekben benyújtom a lemondásomat. Tisztában vagyok vele, van némi irónia ebben, hiszen olyan ember ül az Ovális Irodában, aki kérkedett a nők elleni szexuális támadásaival – fogalmazott Al Franken.

A botránysorozat Hollywoodban is folytatódik. Kevyn Spacey-t, a többszörösen zaklatással és erőszakkal is gyanúsított színészt most a norvég király mostohafia vádolta meg azzal, hogy a 2007-es Nobel-békedíj átadóján a nemi szervét fogdosta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!