2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Zaklatási vádak miatt mond le a szenátor

Hír TV

2017. december 8., péntek 08:06, frissítve: péntek 09:38

Lemond az amerikai demokrata párt egyik szenátora az ellene felhozott szexuális zaklatási vádak miatt. Nemzetközi lapszemle.

Lemond az amerikai demokrata párt egyik szenátora az ellene felhozott szexuális zaklatási vádak miatt – erről a BBC számolt be weboldalán. A politikai pályája előtt komikusként dolgozó Al Franken eddig a legmagasabb rangú politikus Amerikában, aki lemond a zaklatási botránysorozat kirobbanása óta. A szenátor elismerte, hogy több nőt fogdosott és zaklatott, tőlük bocsánatot kért.

Az eddigi legtávolabbi szupermasszív fekete lyukat fedezték fel csillagászok, tizenhárom milliárd fényévre a Naprendszertől – jelenti az AP hírügynökség. A fekete lyuk tömege 800 milliószor nagyobb a Napnál. Felfedezése azért különösen érdekes, mert az általa kibocsátott fény közvetlenül az univerzum keletkezése utáni időkből származik.

Az eszmei világörökség részének nyilvánította a nápolyi pizzadobálást az ENSZ kulturális szervezete, az UNESCO – írja a Guardian. A Dél-Olaszországban gyakorolt hagyományos pizzakészítési módszer elismerését Nápoly városa kezdeményezte. A jelölést támogató petíciót majdnem kétmillióan írták alá. A pizzadobálás mellett egy szaúdi falfestő művészetet, illetve egy kirgiz lovas játékot is felvett az eszmei világörökségek listájára a szervezet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!