2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

WHO: Visszahúzódóban a járvány, de nincs sok idő a második hullámig

Hír TV

2020. május 27., szerda 12:28

Tovább enyhítenek az intézkedéseken Európa-szerte. A legtöbb ország abban bízik, hogy az idei nyaralószezon még megmenthető, ezért sorra szüntetik meg a külföldi turisták előtti beutazási korlátozásokat. Az egészségügyi Világszervezet a WHO azonban másképp látja a helyzetet, szerintük a járvány második hulláma nincs is olyan messze mint, ahogyan azt sokan gondolják.

Napozó emberek a Kanári szigeteken. Nevetgélő társaság Barcelonában, és nagy nyüzsgés a tengerparton. Visszatért az élet Spanyolországba, ahol a helyiek már nagyon várták, hogy újra szórakozhassanak. 

Végre élvezhetjük azt, hogy kiülhetünk a teraszra meginni valamit. El se hiszem, ez egy nagyszerű érzés. Újra élettel teltek meg az utcák a bárok

- mondja Sebastian, aki zenészként dolgozik.

Spanyolországban 194 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Ennek ellenére Július 1-től szabad lesz a mozgás az országban. Vagyis a Spanyolországba érkező turistáknak sem kell karanténban vonulniuk.

Június 15-től megnyitnak a görög turistaparadicsomok

Ugyanez a terv a görög turistaparadicsomban. Június 15-től megnyitnak a szállodák Santorinin, Korfun és Athénban is.

"Július elsejétől fokozatosan újraindítjuk a nemzetközi repülőjáratokat is, természetesen a megfelelő óvintézkedések mellett. A látogatók átesnek majd koronavírus teszten is, de ez nem fogja beárnyékolni a gyönyörű napsütést és a festőien szép látványosságokat"

- mondta a görög miniszterelnök.

Egyre kevesebb a fertőzött Olaszországban is

Olaszországban az éttermek és bárok után az edzőtermek és a szabadtéri úszómedencék is megnyitottak. A helyiek pedig szigorúan betartják a szükséges óvintézkedéseket. Felmérések szerint az olaszok kilencven százaléka hord szájmaszkot az utcán. Többségük naponta több mint tízszer mos kezet. Talán ennek is köszönhető, hogy az elmúlt 24 órában az olaszországi tartományok egynegyedében egyetlen új fertőzöttet sem regisztráltak.

Szinte hihetetlen de ezek a képek 2 nappal ezelőtt készültek, egy angliai tengerparti üdülővárosban. Zsúfolásig megtelt a partszakasz, az emberek napoztak és úsztak a tengerben. A koronavírus-járvány Nagy-britanniai tetőzése óta először csökkent tízezer alá a COVID-19 betegséggel kórházban kezelt páciensek száma.

WHO: Fel kell készülnünk egy második hullámra

Az Egészségügyi Világszervezet azonban a járvány második hullámára hívta fel a figyelmet.

„Csak azért mert visszahúzódóban van a járvány, még nem szabad azt feltételeznünk, hogy ez így is marad, vagy, hogy több hónapnyi időnk van felkészülni a második hullámra. Még az is lehet, hogy ebben a hullámban lesz egy második csúcspont"

- mondta a szervezet egyik igazgatója.

A számok még mindig sokkolóak. Már meghaladta az 5,5 milliót világszerte az igazolt fertőzöttek száma.

 

Hír TV