2021. június 22.,
kedd, Paulina napja

WHO: Hónapokig is eltarthat a világjárvány

Hír TV

2020. március 31., kedd 14:57

Még hónapokig eltarthat a koronavírus-járvány - figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet ügyvezetője. A Covid-19 vírus világszerte már 200 országban van jelen. Több mint 800 ezer ember betegedett meg, és 39 ezren vesztették életüket. A gyógyultak száma 172 ezer fő.

Újra megnyitotta kapuit ez a kínai állatkert, bár a gondozók és a látogatók továbbra is maszkot viselnek. A koronavírus kiindulópontjának számító országban hétfőn mindössze 48 új esetet jelentettek, ám a kórt már kivétel nélkül külföldről hozták be, országon belüli fertőzés több mint egy hete nem történt. A távol-keleti államban sorra nyílnak újra a gyárak is, a kínai gazdaság márciusban biztató számokat mutatott. Az ország most a világjárvány által sújtotta térségeknek próbál segíteni.

A Közel-keleten és Afrikában azonban egyre jobban terjed a járvány.

Irakban új temetőket jelöltek ki a koronavírusban elhunytak számára. Országos kijárási tilalom van érvényben, a határokat lezárták. Az iraki egészségügyi intézmények már most túlterheltek, hogy a fertőzöttek száma meghaladta az ötszázat.

Egyiptom a híres gízai piramisokra vetített fényjátékkal fejezte ki háláját az egészségügyi dolgozóknak és buzdított mindenkit az otthon maradásra. Az észak-afrikai országban bezártak a turisztikai látványosságok, a történelmi építményeket sorra fertőtlenítik a hatóságok.

A latin amerikai országokban is egyre drámaibb a helyzet.

Brazíliában már meghaladta a 4ezret a bizonyítottan fertőzöttek száma és a halálesetek száma is rohamosan nő, már elérte a 165-öt. A brazil kormány eddig csaknem 15 millió maszkot és egyéb védőfelszerelést osztott szét országszerte.

Az Egészségügyi Világszervezet szóvivője arról számolt be, hogy bár gőzerővel folynak kísérletek, ám még továbbra sincs hatásos kezelési mód vagy védőoltás a covid-19 vírussal szemben.

Világszerte már kétszáz országban jelen a covid-19 vírus, a fertőzöttek száma közelít az egy millióhoz

Hír TV