2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

WHO: Hónapokig is eltarthat a világjárvány

Még hónapokig eltarthat a koronavírus-járvány - figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet ügyvezetője. A Covid-19 vírus világszerte már 200 országban van jelen. Több mint 800 ezer ember betegedett meg, és 39 ezren vesztették életüket. A gyógyultak száma 172 ezer fő.

  • WHO: Hónapokig is eltarthat a világjárvány

Újra megnyitotta kapuit ez a kínai állatkert, bár a gondozók és a látogatók továbbra is maszkot viselnek. A koronavírus kiindulópontjának számító országban hétfőn mindössze 48 új esetet jelentettek, ám a kórt már kivétel nélkül külföldről hozták be, országon belüli fertőzés több mint egy hete nem történt. A távol-keleti államban sorra nyílnak újra a gyárak is, a kínai gazdaság márciusban biztató számokat mutatott. Az ország most a világjárvány által sújtotta térségeknek próbál segíteni.

A Közel-keleten és Afrikában azonban egyre jobban terjed a járvány.

Irakban új temetőket jelöltek ki a koronavírusban elhunytak számára. Országos kijárási tilalom van érvényben, a határokat lezárták. Az iraki egészségügyi intézmények már most túlterheltek, hogy a fertőzöttek száma meghaladta az ötszázat.

Egyiptom a híres gízai piramisokra vetített fényjátékkal fejezte ki háláját az egészségügyi dolgozóknak és buzdított mindenkit az otthon maradásra. Az észak-afrikai országban bezártak a turisztikai látványosságok, a történelmi építményeket sorra fertőtlenítik a hatóságok.

A latin amerikai országokban is egyre drámaibb a helyzet.

Brazíliában már meghaladta a 4ezret a bizonyítottan fertőzöttek száma és a halálesetek száma is rohamosan nő, már elérte a 165-öt. A brazil kormány eddig csaknem 15 millió maszkot és egyéb védőfelszerelést osztott szét országszerte.

Az Egészségügyi Világszervezet szóvivője arról számolt be, hogy bár gőzerővel folynak kísérletek, ám még továbbra sincs hatásos kezelési mód vagy védőoltás a covid-19 vírussal szemben.

Világszerte már kétszáz országban jelen a covid-19 vírus, a fertőzöttek száma közelít az egy millióhoz

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!