2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Külföld

Washington újabb szankciókkal sújtja a szíriai kormányt

Az Egyesült Államok újabb szankciókkal sújtja a Bassár el-Aszad vezette szíriai rezsimet - közölte az amerikai ENSZ-nagykövet kedden New Yorkban.

  • Washington újabb szankciókkal sújtja a szíriai kormányt

Kelly Craft az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén kifejtette: a szerdán életbe lépő büntetőintézkedések célja, hogy minél kevesebb bevétele legyen a szíriai államnak, és ezzel Aszad elnök rákényszerüljön arra, hogy visszatérjen az ENSZ vezetésével folytatott tárgyalásokhoz, és véget érjen a lassan egy évtizede tartó háború Szíriában.

Az amerikai ENSZ-nagykövet elmondta, hogy a szankciók jogalapja a Caesar Szíria Polgári Védelmi törvény, amelyet decemberben írt alá Donald Trump amerikai elnök, és amely azok ellen a "rossz szándékú szereplők" ellen irányul, "akik továbbra is finanszírozzák az Aszad-rezsimnek a szíriai nép elleni atrocitásait, és közben maguk is gazdagodnak".

Oroszország és Kína képviselője egyaránt bírálta a szankciók egyoldalú bevezetésére irányuló amerikai tervet. Vaszilij Nebenzia orosz ENSZ-nagykövet szerint Washington nem is titkolja, hogy a lépés célja "a legitim szíriai kormányzat megdöntése". Zsang Jün kínai ENSZ-nagykövet szerint "embertelen", és csak "további katasztrófához vezet", hogy az Egyesült Államok a koronavírus-járvány alatt újabb szankciókkal sújt "egy olyan sebezhető országot, mint Szíria".

A földközi-tengeri arab országban 2011-ben kezdődtek rendszerellenes megmozdulások, amelyek ellen mind keményebben lépett fel az Aszad-rezsim. A konfliktus polgárháborúvá terebélyesedett, és továbbra sincs béke Szíria teljes területén.

MTi

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!