2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Washington Post: A Pentagon tiltott orosz olajat használ + videó

Az USA az általuk betiltott orosz olajat használja – derült ki a Washington Post cikkéből. A lap értesülései szerint a Pentagon ugyanis megkerüli az Egyesült Államok saját, Oroszország elleni szankcióit, mivel továbbra is vásárolja az Oroszország olajából készült kőolaj-termékeket. Ezek a folyamatban lévő embargó ellenére kerülő úton jutnak el az amerikai katonai beszállítókhoz.

  • Washington Post: A Pentagon tiltott orosz olajat használ + videó

A Pentagon "betiltott" orosz olajat használ – írja a Washington Post. A lap szerint ugyanis továbbra is olyan kőolajtermékek áramlanak az amerikai hadsereghez, amelyek embargó alatt állnak. Értesülések szerint a termékek kerülő úton jutnak el Amerika egyik beszállítójához. A közvetítő a Pentagon egyik kulcsfontosságú üzemanyag-beszállítója, a Motor Oil Hellas görögországi, égei-tengeri finomítója.

A létfontosságú üzemanyagot az orosz fekete-tengeri kikötőkből egy törökországi olajtárolón keresztül küldik, a hosszú út állítólag segít elrejteni az olajtermékek orosz eredetét, mivel azok "többször gazdát cserélnek, mielőtt Görögországba érkeznek". Ezzel az uniós és G7-szankciók tavaly februári életbe lépése óta az orosz szállítások a törökországi állomásra összesen 2,7 millió hordót tettek ki, ami a tengeren szállított fűtőolaj több mint 69 százaléka.

A Financial Times közben arról ír, hogy Dánia megkezdheti az orosz olajszállító tartályhajók ellenőrzését, és esetlegesen blokkolhatja a felségvizein való áthaladást.

Ehhez Dánia felhasználhatná azokat a meglévő nemzetközi törvényeket, amelyek lehetővé teszik az államok számára, hogy a teherhajókat a környezetvédelem feltételezett megsértése miatt ellenőrizzék.

Nem a dánok találták ki ezt a dolgot. És aki talán még emlékszik rá, hogy Dánia milyen fontos szereplője itt Európában bizonyos típusú érdekeknek, annak figyelmébe ajánlom, hogy emlékezzünk rá, hogy annak idején a német kancellár asszonyt melyik ország titkosszolgálata volt aki lehallgatta, és kinek a megbízásából folytatta a tevékenységet.

– erről Vukics Ferenc katonai szakértő beszélt.

Vukics Ferenc hozzátette, hogy az is érdekes, hogy a dán hatóságok milyen szerepet játszottak akkor, amikor kiderül, hogy az Északi áramlatot támadás érte akkor ők milyen nyilatkozatokat tettek. Az alezredes szerint úgy tűnik, hogy Dánia felvállalt egy kicsit keményebb hozzáállást az oroszokkal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!