2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Von der Leyen: A tagállamoknak védeniük kell az egészséget és meg kell őrizniük az egységes piacot

Az uniós tagállamok kormányainak küldött videoüzenetében Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke arra szólította fel az Európai Unió valamennyi tagállamát, hogy fordítson még több figyelmet az egészség védelmére és az egységes piac működésének fenntartására a koronavírus által okozott válság pillanataiban - közölte a bizottság vasárnap.

  • Von der Leyen: A tagállamoknak védeniük kell az egészséget és meg kell őrizniük az egységes piacot

 Morawiecki egy lengyel blogerrer folytatott, élőben közvetített internetes beszélgetésben elmondta: az átirányított forrásokból - az állami költségvetés mellett - enyhíteni akarják majd a lengyel gazdaságnak a járvány okozta veszteségeit.

Így fedeznék például azoknak a lengyel kisvállalkozóknak a veszteségeit, akik a koronavírus miatt szombaton hatályba lépett rendelkezés értelmében bezárták éttermeiket, kávéházaikat - fejtette ki Morawiecki.

A von der Leyen által pénteken bemutatott, a koronavírus-járvány gazdasági következményeit enyhítendő, 37,3 milliárd eurós tervezet szerint Lengyelország 7,4 milliárd euró támogatásban részesülne.

A beszélgetés során Morawiecki a májusra kiírt lengyel elnökválasztás esetleges, a járvánnyal összefüggő elhalasztását illetően elmondta: jelenleg ez nem tűnik szükségesnek, a témában később döntenek.

A kormányfő kilátásba helyezte, hogy a szombat éjféltől érvényes határzár miatt felfüggesztett nemzetközi járatok után rövidesen a belföldi légi forgalmat is leállítják.

A LOT lengyel állami légitársaság vasárnap négy charter-járattal telepítette haza a határzár után külföldön rekedt lengyelek egy részét.

Michal Dworczyk miniszter, a kormányfői hivatal vezetője vasárnap délelőtt közölte: eddig 12 ezren jelentkeztek, akik igénybe akarják venni a LOT-nak többek között az Egyesült Államokból, Kanadából és az Egyesült Királyságból induló rendkívüli járatait.

Minden hazatérőt 14 napos házi karanténba helyeznek, többek között emiatt a közeli napokban feltehetőleg a jelenlegi mintegy ötezerről több tízezerre, sőt akár százezerre is felugrik a karanténban tartottak száma - mondta el Dworczyk.

Rendszeres ellenőrzésükről és szükség esetén élelmiszer-ellátásukról a rendőrség mellett ezentúl a katonaság is gondoskodik - közölte.

A koronavírus lengyelországi felbukkanása óta vasárnap estig 123 személynél mutatták ki a Covid-19-fertőzést, három idősebb ember elhunyt, 13-an meggyógyultak.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!