2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Vizsgálják a britek, hogy Moszkvából jött-e az idegméreg

Hír TV

2018. március 10., szombat 22:31, frissítve: szombat 22:40

Több száz tanút hallgattak meg és bizonyítékok tömegét gyűjtötték össze a délnyugat-angliai Salisbury városában idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet körülményeit vizsgáló hatóságok. A Nagy-Britanniában működő tizenegy rendőrségi terrorelhárító szolgálatból nyolc kapcsolódott be a vizsgálatba, amelyben e szolgálatok 250-nél több nyomozója vesz részt.

Exhumálták a brit hatóságok az egy hete megmérgezett brit–orosz kettős ügynök előző feleségének és fiának maradványait. A hatóságok szerint elképzelhető, hogy korábban a férfi más családtagjait is hasonló módszerrel gyilkolták meg.

Több száz tanút hallgattak meg és rengeteg bizonyítékot gyűjtöttek össze a délnyugat-angliai Salisbury városában. Az idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet miatt a belügyminiszter összehívta a biztonsági szolgálatok rendkívüli helyzetekkel foglalkozó testületét, a COBRA-t is.

„A két áldozat kórházban marad, állapotuk súlyos, de stabil. Bailey rendőr őrmester – aki úgyszintén áldozat, ő is érintett volt – szintén súlyosan beteg, de örömmel mondhatom, hogy találkozott a családjával, és beszél is. Ez egy komoly és alapos nyomozás. Több mint 250 rendőr és terrorelhárító vesz részt benne. A tizenegy terrorelhárító egységünkből nyolc vesz részt a nyomozásban. Több mint 200 tanút hallgattunk meg, és több mint 240 bizonyítékot gyűjtöttünk össze” – számolt be a brit belügyminiszter, Amber Rud.

A múlt vasárnap elkövetett mérgezéses gyilkossági kísérlet sértettjeinek egyike a 66 éves Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés volt orosz ügynöke, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese, aki 2010-ben, egy orosz–amerikai kémcsere során Nagy-Britanniában telepedett le, a másik pedig a volt kettős ügynök 33 éves lánya, Julija Szkripal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!