2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 03:00

Külföld

Visszavonta Putyin a vízumkiadási könnyítéseket a barátságtalan államokkal esetében

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök az Oroszországgal szemben barátságtalan államok vízumkorlátozásaira válaszul meghozott ellenintézkedésekről szóló rendeletet, amelyet hétfőn tettek közzé a hivatalos jogi információk portálján.

  • Visszavonta Putyin a vízumkiadási könnyítéseket a barátságtalan államokkal esetében

A rendeletre az indoklás szerint az Európai Unió barátságtalan fellépésére válaszul volt szükség. A dokumentum értelmében Oroszország felfüggesztette az EU-val, Norvégiával, Izlanddal, Svájccal és Liechtensteinnel kötött vízumkönnyítési megállapodások számos záradékát. Putyin emellett arra utasította a külügyminisztériumot, hogy azon külföldiekkel és hontalanokkal szemben, akik barátságtalan cselekményeket követtek el, személyi beutazási korlátozásokat vezessen be.

"Az Oroszországi Föderáció Külügyminisztériuma az Oroszországi Föderációba történő beutazás megtagadására vonatkozó döntésre jogosult szövetségi végrehajtó szervekkel együttműködve személyi korlátozásokat vezet be az Oroszországi Föderációba történő beutazás és az Oroszországi Föderációban tartózkodás tekintetében azon külföldi állampolgárok és hontalan személyek számára, akik az Oroszországi Föderáció, annak állampolgárai vagy jogi személyei ellen barátságtalan cselekményeket követnek el" - olvasható a rendeletben.

Fotó: MTI/AP/Kreml pool/Mihail Klimentyev

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!