2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Visszatelepülhetnek Magyarországra hazánk állampolgárai a Brexit miatt

Jelentősen megváltoztatja az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése a külföldi állampolgárok jogait és kötelezettségeit a szigetországban. A Londonban élő magyarok szerint nem kizárt, hogy sokan visszaköltöznek Magyarországra.

  • Visszatelepülhetnek Magyarországra hazánk állampolgárai a Brexit miatt

Az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépése a szigetországban élő külföldi állampolgárok, köztük a magyarok munkavállalását és tanulmányait is érinti.

A 2020. december 31-éig tartó átmeneti időszakban a jelenlegi szabályok maradnak érvényben. Vagyis év végéig változatlanok maradnak a beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek valamint a szociális jogok.

Jövőre azonban már megszűnik az uniós polgárok szabad mozgása. Így az Egyesült Királyságban élő vagy 2020. végéig beérkező, és az országban tartósan maradni szándékozó személyeknek letelepedési kérelmet kell benyújtaniuk.

A Hír Televízió munkatársa több magyarral is beszélt Londonban. Arra a volt kíváncsi, mi lesz velük a Brexit után.

A Brexit a kereskedőnek is fejtörést okoz, ugyanis az unióból érkező termékek után az átmeneti időszak lejártával vámot kell fizetni.

A 2020. december 31-e után érkező uniós állampolgárokra érvényes végleges szabályok egyelőre nem ismertek. Londonnak és Brüsszelnek még számos fontos kérdésben megegyezésre kell jutnia.

Kilépett az Egyesült Királyság az unióból

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarországnak ismét igaza lett

Magyarországnak ismét igaza lett

A tudományos állásfoglalás szerint 2050-ig a klímasemlegesség nem érhető el atomenergia nélkül. Magyarország régóta atomenergia-párti, amely miatt számos kritika érte. Most úgy tűnik, a dubaji klímacsúcson fordulat történt a nemzetközi közösség álláspontjában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!