2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Külföld

Visszatelepülhetnek Magyarországra hazánk állampolgárai a Brexit miatt

Jelentősen megváltoztatja az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése a külföldi állampolgárok jogait és kötelezettségeit a szigetországban. A Londonban élő magyarok szerint nem kizárt, hogy sokan visszaköltöznek Magyarországra.

  • Visszatelepülhetnek Magyarországra hazánk állampolgárai a Brexit miatt

Az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépése a szigetországban élő külföldi állampolgárok, köztük a magyarok munkavállalását és tanulmányait is érinti.

A 2020. december 31-éig tartó átmeneti időszakban a jelenlegi szabályok maradnak érvényben. Vagyis év végéig változatlanok maradnak a beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek valamint a szociális jogok.

Jövőre azonban már megszűnik az uniós polgárok szabad mozgása. Így az Egyesült Királyságban élő vagy 2020. végéig beérkező, és az országban tartósan maradni szándékozó személyeknek letelepedési kérelmet kell benyújtaniuk.

A Hír Televízió munkatársa több magyarral is beszélt Londonban. Arra a volt kíváncsi, mi lesz velük a Brexit után.

A Brexit a kereskedőnek is fejtörést okoz, ugyanis az unióból érkező termékek után az átmeneti időszak lejártával vámot kell fizetni.

A 2020. december 31-e után érkező uniós állampolgárokra érvényes végleges szabályok egyelőre nem ismertek. Londonnak és Brüsszelnek még számos fontos kérdésben megegyezésre kell jutnia.

Kilépett az Egyesült Királyság az unióból

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több mint 8500-an érkeztek Ukrajnából vasárnap

Több mint 8500-an érkeztek Ukrajnából vasárnap

Az ukrán-magyar határszakaszon 4103-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4452-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!