2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

Világszerte lassítani próbálják a koronavírus-járvány terjedését

Elfogadta az amerikai szenátus azt a 2 ezer milliárd dolláros tervezetet, amely a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítését célozza. Az orosz elnök eközben fizetett munkaszünetet rendelt el a jövő hétre a kór terjedésének lelassítása céljából. Az intézkedés a létfontosságú szektorokat azonban nem érinti.

  • Világszerte lassítani próbálják a koronavírus-járvány terjedését

Rendkívüli segélycsomagot különít el az Egyesült Államok a koronavírus-járvány okozta gazdasági recesszió enyhítésére. A történelminek minősített tervezetet 2 ezer milliárd dollár értékű.

A javaslatot a washingtoni törvényhozás felsőháza egyhangúlag, kétpárti egyetértésben fogadta el. Összesen 96 szenátor mondott rá igent. Az indítványt pénteken várhatóan a képviselőház is megszavazza.

Az amerikai elnök azt nyilatkozta, amint zöld jelzést kap a paktum a Kongresszus alsóházában is, azonnal aláírja azt.

Donald Trump a New York államban kialakult járványhelyzet miatt eközben ismét aggodalmának adott hangot. Azt mondta, a nagyvárosban és környékén rendkívül gyorsan terjed a kór, ez pedig a politikai kampányokra is negatív hatással van.

"Elmehetnénk egyes államokba, ahol népszerűsíthetjük programunkat, illetve magunkat, de nem ezt nem fogjuk megtenni a fertőzésveszély miatt. Ez nem vita tárgya, első az emberélet, feleslegesen nem kockáztatunk"

- közölte Donald Trump.

A járvány terjedése miatt az Egyesült Államoknak más országokra is fokozottan figyelnie kell. A védelmi minisztérium, a Pentagon elrendelte a tengerentúli amerikai csapatok utazásainak és bármilyen mozgásának leállítását.

Oroszország is egyre szigorúbb intézkedéseket vezet be. Vlagyimir Putyin, a Föderáció elnöke fizetett munkaszünetet rendelt el a jövő hétre a járvány lelassítása érdekében.

Az intézkedés ugyanakkor a létfontosságú szektorokat nem érinti, így az élelmiszerüzletek, a gyógyszertárak és a bankok továbbra is nyitva lesznek.

Világszerte csaknem 200 országban és területen van jelen a Covid-19 nevű kór.

Több mint 20 ezren vesztették életüket, és közelít a fél millióhoz a megbetegedések száma.

Bizakodásra ad okot ugyanakkor, hogy 115 ezren meggyógyultak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!