2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Világszerte az oltásban látják a járvány elleni küzdelem kulcsát

A Szputnyik 5 vakcina európai bejegyzését kérték a fejlesztők. Az orosz szakemberek az Unió országait is el akarják látni az oltóanyaggal. Törökországban már tömegesen oltanak, ott 6 nap alatt több mint egy millió embernek adták már be a vakcinát. Japán pedig 12 millió embernek elegendő oltóanyag beszerzéséről állapodott meg az amerikai Pfizerrel.

  • Világszerte az oltásban látják a járvány elleni küzdelem kulcsát

Egyre többen mozdulnak ki otthonukból Moszkvában, hogy a szabadban legyenek. Nem csak a hóesés csábítja ki lakásukból az oroszokat, hanem azok a kedvező hírek is, miszerint csökkenő tendenciát mutat a koronavírus-járvány terjedése a Föderációban.

A javuló mutatók részben a kijárási korlátozásoknak, részben pedig az oltási kampánynak köszönhetők. A Szputnyik 5 vakcina egyre több szakértő szerint hatásos a pandémia elleni küzdelemben.

A Szputnyik 5 fejlesztői Európa több országába is szállítanának a szerből, ezért az oltóanyag bejegyzését kérték. A Covid-19 elleni vakcina fokozatos szakvizsgálatának folyamata februárban kezdődhet meg. A Föderáció abban bízik, hogy az Európai Unió is nagyobb mennyiséget vásárol majd a szérumból.

Már több mint egymillióan kapták meg az oltást Törökországban, Izraelben meghosszabbították a zárlatot

Gőzerővel oltanak Törökországban is. Ankara tájékoztatása szerint a hét közepén meghaladta az egymilliót azoknak a száma, akik már megkapták a vakcinát.

A kis-ázsiai államban múlt csütörtökön kezdődött meg a lakosság tömeges beoltása a kínai CoronaVac készítményével. Első körben az egészségügyi alkalmazottak, majd az idősotthonokban élők és dolgozók, illetve a 65 év felettiek kapják meg az oltóanyagot.

Izraelben eközben a kormány 10 nappal meghosszabbította a szigorú zárlatot a járvány mérséklése érdekében. A döntés értelmében a korlátozások január 31-ig érvényben maradnak.

Bár a zsidó államban az intézkedések tiltják az oktatást, ennek ellenére több vallási iskola is kinyitott, és fogad diákokat. A tanárok többsége és sok szülő nem ért egyet az intézmények bezárásával.

A kabinet pedig tehetetlen, mert politikai okokból nem erőlteti a vallási vezetőkre a járványügyi rendszabályokat. A miniszterelnöknek ugyanis szüksége van felekezetek pártjaira következő kormánya megalakításához.

A megbetegedések szempontjából India a második legfertőzöttebb ország a világon. A dél-ázsiai államban is a védőoltásban látják a járvány elleni küzdelem kulcsát. Szakértők szerint az eddigi eredmények biztatóak.

Számos alacsony és közepes jövedelmű ország Indiára, az egyik legnagyobb vakcinagyártóra támaszkodik az oltási programban, annak érdekében hogy véget vessen a pandémiának. Újdelhi pedig igyekszik segíteni, és tömegével veszi fel a rendeléseket.

Megkezdték az indiai vakcina exportálását

Ma meg is kezdték az India általa gyártott, koronavírus elleni védőoltások külföldre exportálását. Az első szállítmányt a szomszédos Bhutánba küldték.

Bár Észak-Korea eddig nem adott hírt a járványhelyzetről, Phenjan ezúttal kivételt tett. A Koreai Munkapárt nyolcadik kongresszusa után a kommunista ország vezetése bejelentette, hogy fokozza a vírus terjedésének megfékezését célzó intézkedéseit, és szigorítja a határellenőrzést.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!