2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Végső nyugalomra helyezték Maradonát

Hír TV

2020. november 27., péntek 15:11

Gyászol a futball világ. Szűk családi körben eltemették Diego Maradonát Buenos Airesben. A világ egyik legjobb és legnagyobb hatású futballistáját szülei mellett helyezték végső nyugalomra az argentin fővárosban. A szertartás előtt sportolók, szurkolók és rajongók százezrei rótták le kegyeletüket az elnöki palotában felállított ravatalánál.

Sokkolta a világot Diego Armando Maradona halálhíre. Az argentin futball legenda szerdán távozott az élők sorából. A dél-amerikai ország államfője 3 napos nemzeti gyászt hirdetett.

Az isteni Diego koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, és rajongók százezrei tisztelegtek emléke előtt. A világklasszis koporsóját argentin zászlóval és egy 10-es válogatott mezzel takarták le. Az elsők között Maradona korábbi 2 felesége és 3 lánya búcsúzott a volt zsenitől. Majd hajdani csapattársak, jelenlegi és korábbi labdarúgók rótták le kegyeletüket.

A palota előtt eközben folyamatosan nőtt a tömeg, idővel pedig a rendőröknek is közbe kellett avatkozniuk, mert többen palackokkal és a fémkordon darabjaival dobálták meg a hatóság embereit. A többség azonban méltósággal tisztelgett Az aranyfiú emléke előtt. Sokan csókokat dobtak a koporsó felé, mások ököllel verték a mellüket, és azt kiabálták "Vamos, Diego", azaz Gyerünk, Diego!

A család kérése az volt, hogy minél hamarabb helyezzék végső nyugalomra a néhai zsenit, így már csütörtökön eltemették Maradonát az argentin fővárosban fekvő Béke Kertjében, ahol szüleit is nyugszanak. Sajtóhírek szerint amikor a koporsót a földbe helyezték, döbbent csend lett úrrá a helyszínen, amely percekig tartott. Később azonban a jelenlévők megtapsolták az isteni Diegót. A sírkertig vezető egyórás út során gyászolók tízezrei álltak az út mentén, de a temetőben kizárólag családtagjai és legközelebbi barátai lehettek jelen.

 

 

Hír TV