2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Külföld

V4NA: Párizs megmentené a halálra ítélt, migráns hátterű terroristákat

Ellenzi Franciaország azoknak a francia állampolgársággal (is) rendelkező muszlim migráns hátterű személyeknek a halálra ítélését, akiket az Iszlám Állam terrorszervezethez való csatlakozásuk miatt ítéltek el Irakban. Eddig négy, más források szerint már hat francia állampolgárságú terroristát ítéltek halálra – írja a V4NA hírügynökség.

  • V4NA: Párizs megmentené a halálra ítélt, migráns hátterű terroristákat

Párizs fokozza diplomáciai erőfeszítéseit annak érdekében, hogy az Irakban halálra ítélt négy francia állampolgárságú, migráns hátterű terroristát ne végezzék ki, mert Franciaország ellenzi a halálbüntetést, jelentette be Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter a Radio France Internationale (RFI) közszolgálati rádiónak adott interjújában.

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy 

országa nem fogadja vissza az Iszlám Államhoz csatlakozott állampolgárait: ott kell őket bíróság elé állítani, ahol a bűneiket elkövették

- jelentette ki.

Le Drian hangsúlyozta ugyanakkor, hogy elítélt terroristákról van szó, akiket meg kell büntetni, de Franciaország elvi alapon ellenzi a halálbüntetést.

Irakban a héten négy francia állampolgárságú muszlim migráns hátterű személyt ítéltek halálra, mert az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai voltak.

Kedden médiaforrások arról számoltak be, hogy további két, az Iszlám Államhoz csatlakozott francia állampolgárságú migránst is halálra ítéltek.

Korábban Emmanuel Macron francia elnök azt mondta, tiszteletben tartja Irak szuverenitását, ám ellenzi a halálbüntetést.

Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!