2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Üzenetet küldött a börtönből az oroszok által halálra ítélt brit katona

Aiden Aslin azt fontolgatja, hogy Kirill pátriárkától kér kegyelmet.

  • Üzenetet küldött a börtönből az oroszok által halálra ítélt brit katona

Fotó: Reuters

Mintegy negyedórás videót töltött fel a donyeci börtönből Aiden Aslin, az egyik brit önkéntes, aki Mariupolban esett orosz hadifogságba. Aslint nemrég a „Donyecki Népköztársaság” ítélőtáblája halálbüntetéssel sújtotta, de még nem járt le a fellebbezési idő.

Azt hitte „a jó oldalon harcol”

Portfolio pénteken arról írt, hogy a brit férfi mondhatni „megtért” azután, hogy kimondták rá a legsúlyosabb ítéletet. A videóban hosszasan beszélt arról, hogy az ukránok civileket lőnek nehéztüzérséggel a Donbaszban, illetve, hogy

Mariupolban az azovosok élő pajzsnak használták a lakóházakat és ezek lakosait.

Többször is kitér arra, hogy élete legnagyobb hibája volt, hogy beállt az ukrán tengerészgyalogságba, és hogy azt hitte, hogy a jó oldalon harcol, de „naiv és buta volt” – idézte Aslint a portál.

„Teljes szívéből igazat ad” az oroszoknak

A férfi arra is kitért videóüzenetében, hogy „azt gondolná az ember, hogy csak azért állt az oroszok oldalára, mert a börtönben halálra ítélték, de valójában teljes szívből igazat ad nekik”. Hozzátette:

ő nem akart senkinek ártani, csak tudatlanságból került „a rossz oldalra”.

Aslin többször is bocsánatot kér a „Donyecki Népköztársaság” népétől, azt hangsúlyozta, hogy nem követett el ellenük semmit, amiért halálbüntetést érdemelne és azt kéri, hogy hadd segítsen nekik, akár rabként is, az ukrán tüzérség által lebombázott területek újjáépítésben. Mindehhez még hozzáfűzte: fontolgatja, hogy

Kirill pátriárkától kér kegyelmet a keresztényi szellem jegyében.

Mint ismert, Nagy-Britannia Moszkván keresztül próbálja elérni Aslin szabadon engedését, de a Kreml inkább a „Donyecki Népköztársaság” vezetése felé tereli őket, annak érdekében, hogy vegyék fel velük a diplomáciai kapcsolatot, de facto elismerve ezzel a szakadár terület függetlenségét – írta a Portfolio.

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb megszorítások Németországban

Újabb megszorítások Németországban

Ősztől nem fűtetők 19 fokos hőmérséklet fölé a németországi középületek. A berlini kormány legújabb megszorító intézkedésével a cél ismét a spórolás.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!