2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

USA 2020: Több államban még nyitott a küzdelem

Eldőlni látszik az amerikai elnökválasztás. Joe Biden szavazatainak száma megközelítette a 74 milliót. Trump 4 millió vokssal kevesebbet kapott. Persze tudjuk, hogy ez nem egy népszerűségi verseny, az elektorok számítanak. Öt államban még nyitott a küzdelem, de ebből háromban a korábbi Trump előny Biden vezetéssé változott – hangzott el a Hír TV amerikai elnökválasztási műsorában, az USA 2020-ban. A műsorvezető Déri Stefi volt.

  • USA 2020: Több államban még nyitott a küzdelem

A demokrata jelölt jelenleg 264 elektorral rendelkezik, már csak 6 kell az elnökké választásához. Ha csak egyetlen államot nyer Nevada, Pennsylvánia és Georgia közül, megvan a szükséges 270 elektori szám. 

Ifj. Lomnici Zoltán: Korántsem lefutott az amerikai elnökválasztás végeredménye

Déri Stefi vendége Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője volt. A műsorvezető többek között azt a kérdést tette fel, hogy jelen állás mellett van-e esélye fordítani a regnáló elnöknek, Donald Trumpnak. De az alkotmányjogásszal a csalások eshetőségeit is feszegették.

Ifj. Lomnici Zoltán arról is beszélt, hogy korántsem lefutott az amerikai elnökválasztás végeredménye. A választás lebonyolításával és a szavazatszámlálással kapcsolatos peres eljárások a Legfelsőbb Bíróság szintjére fognak eljutni. Az Egyesült Államok legmagasabb bírói fóruma pedig egyes esetekben akár drasztikus módon is beavatkozhat a választásokba.

A választás végeredményére hatással lehetett az is, hogy a voksolást lebonyolító állami hivatalokba többségében baloldali-liberális ösztöndíjasok kerültek be. Emellett a tömeges levélszavazás számított még döntő tényezőnek – tette hozzá az elemző.

Floridában hinni lehet a számoknak

De kapcsolták Baksay Lászlót, a Pentagon kommunikációs tanácsadóját is. Baksay László a bejelentkezés során elmondta, hogy Floridában tanultak a 2000-es évek hibáiból, és átalakították a rendszert, így ott mindenki le tudja követni a saját szavazatát, hinni lehet a számoknak. A kommunikációs tanácsadó viszont felhívta arra a figyelmet, hogy államonként változó, hogy miként dolgozzák fel a szavazatokat.

Az utolsó amerikai elnökválasztási műsorban a nézők pedig mind a republikánus, mind a demokrata alelnökjelölt személyét megismerhették közelebbről.

Kapcsolódó tartalom:

Egyre több választási csalásra derül fény az Egyesült Államokban

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!