2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Ukrán média: Csernyihivben kenyérért sorban állók haltak meg egy támadásban

Legkevesebb tízen vesztették életüket az észak-ukrajnai Csernyihivben szerdán, amikor vélhetően orosz rakéta csapódott be egy bolt előtt kenyérért sorban álló emberek mellett - jelentette a Szuszpilne ukrán hírportál, amely videófelvételt is közzétett.

  • Ukrán média: Csernyihivben kenyérért sorban állók haltak meg egy támadásban

    A felvételen - elhomályosítva - mozdulatlanul a földön fekvő embereket lehet látni. A kísérőszöveg szerint szemtanúk mondták azt a hírportálnak, hogy a támadás következtében legalább tízen haltak meg. Független forrás nem erősítette meg, hogy az orosz erők csapást mértek volna a megyeszékhelyre.

    Az Ukrajinszka Pravda hírportál arról számolt be, hogy a nyugati országrészben lévő Vinnicját rakétatámadás érte szerda hajnalban, amelynek következtében károk keletkeztek egy tévétoronyban. Személyi sérülésekről nem érkezett hír. Helybéliek a hírportálnak elmondták, hogy helyi idő szerint hajnali négy óra körül egy percen belül két robbanást hallottak. Szerhij Borzov megyei kormányzó közzétette, hogy egy objektum megsérült a támadásban, de nem pontosította, hogy mi. Közben viszont egy időre megszakadt a televízió- és rádiócsatornák sugárzása Vinnicjában és a környező településeken.

    Petro Kotyin, az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője az egyik lapinterjúban azt mondta, hogy az orosz erők a zaporizzsjai atomerőmű után megpróbálták elfoglalni a dél-ukrajnai atomerőművet is, de az ukrán hadsereg megfékezte a támadást. "Nagyon nagy volt a veszély. (Orosz csapatok) megpróbáltak áttörni, de (az ukrán hadsereg) visszaverte a támadást, és Vozneszenszknél megállította őket. Ott két hidat felrobbantottak, hogy megakadályozzák az áthaladást. A hadseregünk Mikolajivig verte vissza az oroszokat" - fejtette ki a tisztségviselő. Felhívta a figyelmet: fel kell készülni arra, hogy újabb támadást indíthatnak az orosz erők a dél-ukrajnai atomerőmű elfoglalására. Hozzátette, hogy egyelőre Ukrajnának van elegendő kapacitása villamos áramból. Szavai szerint a dél-ukrajnai atomerőműben három, egyenként 1000 megawattos blokk található. Ezek közül most két blokk működik, a harmadik áll javítás alatt. A zaporizzsjai atomerőműben is jelenleg két energiablokk üzemel - tette hozzá.

    Az ukrán légierő-parancsnokság közben szerdán arról számolt be, hogy a déli országrészben megsemmisítették az orosz erők két, Szu-30-as típusú vadászbombázó repülőgépét. A pilóták katapultáltak és a Fekete-tengerbe zuhantak a repülőgépek roncsaival együtt - írta a parancsnokság a közleményében.

    A kijevi vezérkari főnökség legfrissebb közlése szerint az Ukrajna elleni háború február 24-i kezdete óta eddig hozzávetőlegesen 13 800 orosz katona vesztette életét, hétszáz esett fogságba. Az ukrán erők 87 orosz repülőgépet, több mint 120 helikoptert, 456 harckocsit és csaknem 1500 egyéb páncélozott járművet semmisítettek meg, az ukrán vezérkar szerint.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!