2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Ukrajnában és Romániában egyaránt gyorsan terjed a koronavírus-járvány

Nem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában. Napi szinten 800 és ezer között mozog az esetszám. Még rosszabb a helyzet Romániában, ahol egy hete folyamatosan ezer felett van az új fertőzések száma. Miután Ausztriában sem javultak számottevően a mutatók, Bajorország miniszterelnöke kilátásba helyezte, hogy koronavírus-tesztre kötelezik a kockázatos területekről hazatérőket. De gyorsan terjed a koronavírus-járvány Spanyolországban és Franciaországban is

  • Ukrajnában és Romániában egyaránt gyorsan terjed a koronavírus-járvány

Szájmaszkban hagyják el a Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtér terminálját azok, akik külföldről érkeztek az osztrák fővárosba.

Nyugati szomszédunknál a múlt hét vége óta ismét kötelező a védőeszköz, miután az országban gyorsult a koronavírus-járvány terjedése.

Szigorítottak a beutazás feltételein is. Harminckét ország állampolgárainak kell 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-tesztet felmutatni, hogy beengedjék őket az országba. Ellenkező esetben házi karanténra kötelezik őket.

Miután Bajorország szomszédos Ausztriával, a legnagyobb területű német tartományában a politikai vezetés aggodalommal szemléli az osztrák helyzetet.

Markus Söder, a régió miniszterelnöke koronavírus-tesztre kötelezné a kockázatos területekről hazatérőket.

Münchenben azt is tervezik, hogy olyan állomásokat állítanak fel a határátkelőknél, ahol az utazóknak lehetőségük van vírustesztet végeztetni.

Horvátországból is napról napra kevesebb új esetet jelentettek

Ahogy a grafikonon is látható, Szlovákiában és Szlovéniában jobb a járványhelyzet. Bár mindkét országban 2 ezer felett van a regisztrált fertőzöttek száma, jóval kevesebben betegednek meg, mint Európa más országaiban.

Horvátországból is napról napra kevesebb új esetet jelentettek, de a kórnak szinte minden nap van halálos áldozata.

Szerbiáról ez már nem mondható el. Déli szomszédunknál a hét elején rekordszámú, koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Belgrád tájékoztatása szerint azért magas a megbetegedések száma, mert naponta több mint tízezer tesztet végeznek, és a nagy számok törvénye alapján a vizsgálatok sok fertőzöttre derítenek fényt.

Romániában egy hete folyamatosan ezer felett van a napi fertőzések száma

A hazánkkal szomszédos államok közül Romániában és Ukrajnában a legrosszabb a járványhelyzet. Hivatalos kijevi források arról számoltak be, hogy napi szinten 800 és ezer között mozog az esetszám. Már csaknem 70 ezer megbetegedésről adtak hírt, és több mint 1600 áldozata van a kórnak. 

Romániában egy hete folyamatosan ezer felett van a napi fertőzések száma. Bukarest több mint 45 ezer megbetegedésről tud és 2200 felett van az elhunytak száma.

További nehézséget okoz, hogy a hosszú várólisták miatt 2 hétbe telik, amíg a külföldre készülő, vagy egészségi állapotuk miatt aggódó emberek megtudhatják, hogy elkapták-e a vírust. Ennyi idő kell ugyanis a PCR-teszteknek.

Gyorsan terjed a koronavírus-járvány Spanyolországban és Franciaországban is

Gyorsan terjed a koronavírus-járvány Spanyolországban, ahol a napi esetszám meghaladja a 2 ezret. Madrid 361 aktív járványgócot tart nyilván. A legtöbb megbetegedést Aragóniából és Katalóniából jelentették. Mindkét tartományban korlátozásokat vezetett be.

Franciaországban naponta ezer felett van a regisztrált fertőzöttek száma. Párizs 610 gócpontról tud. Lengyelországban egy esetleges második hulláma előtt tömeges, az időseket és betegeket érintő influenza elleni oltás beadását fontolgatják. Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztetett, hogy határzárak helyett a belső szigorral szabjanak gátat a járványnak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!