2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Újra több ezer migráns érkezik Görögországba Törökország felől

Egyre több bevándorló érkezik a görög szigetekre Törökország felől, a 2016-ban megkötött európai uniós - török megállapodás ellenére, amely arra kötelezi Ankarát, hogy ne engedjen át egyetlen illegális migránst sem. Az utóbbi két hónapban mintegy tizenötezren értek partot. Athénban a migrációs hullám további erősödésétől tartanak.

  • Újra több ezer migráns érkezik Görögországba Törökország felől

Több tucat bevándorlót mentett ki a görög partiőrség az Égei-tengerből szombat éjszaka. A hatóságok a bevándorlók számának rohamos emelkedésétől tartanak, miután egyetlen nap alatt több, mint 160 menedékkérő érte el Leszbosz partjait. Ezzel egyetlen hét alatt csaknem 3500 migráns érkezett az országba. A menekültek ellátásában segédkező civil szervezet önkéntesei egy mindössze 20 napos csecsemőt is elláttak. Pénteken azonban tragédia is történt a tengeren. Hét bevándorló, köztük öt gyermek fulladt a vízbe Kósz sziget közelében.

Az Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezet adatai szerint 24 ezer migráns él rossz körülmények között a görög szigeteken található táborokban. A túlzsúfolt központokból időről-időre a szárazföldre szállítják az embereket, azonban a legtöbben nem akarnak Görögországban maradni. Vonatokon, buszon, és gyalog igyekeznek a határ felé.

Az utóbbi hónapokban felerősödött a Görögországon keresztülhaladó illegális bevándorlás. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai szerint augusztusban több mint 8 ezren, szeptemberben pedig eddig már hétezren érkeztek az égei-tengeri államba. Ez a legmagasabb szám azóta, hogy a 2016-os uniós-török menekültügyi egyezmény hatályba lépett.

A friss statisztikák alapján idén már 73 ezer illegális bevándorló érkezett az öreg kontinensre. Közülük csaknem hatvanezren a tengeren, több mint 13 ezren pedig a szárazföldön keresztül. A veszélyes átkelés közben mintegy ezren tűntek el, vagy haltak meg.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!