2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Újabb rekordot ért el Brazíliában a halálozások száma

Újabb rekordot ért el Brazíliában a koronavírus miatti halálozások száma kedden, az utóbbi 24 órában 2841 emberéletet követelt a járvány - közölte a dél-amerikai állam egészségügyi minisztériuma.

  • Újabb rekordot ért el Brazíliában a halálozások száma

A fertőzöttek száma ugyanezen időszakban 83 926-tal növekedett.

A koronavírusnak már több mint 282 ezer áldozata van a több mint 210 millió lakosú országban, ami a második legnagyobb halálozási szám a világon az Egyesült Államok adata után. A regisztrált fertőzöttek számát tekintve Brazília 11,6 millióval a harmadik az Egyesült Államok és India után.

Jair Bolsonaro brazil elnök a járvány kitörése óta többször is elbagatellizálta a helyzetet: volt, hogy aprócska influenzának nevezte az új koronavírus okozta betegséget, és azt hangoztatta, hogy a korlátozások romba döntik a gazdaságot, ami éhezéshez, káoszhoz és nyomorhoz fog vezetni.

Az államfő hétfőn új egészségügyi minisztert nevezett ki Marcelo Queiroga kardiológus személyében, aki a tisztséget eddig betöltő Eduardo Pazuello tábornokot váltja. Queiroga már a negyedik egészségügyi tárcavezető a koronavírus-járvány tavalyi kitörése óta.

HírTV, MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!