2021. augusztus 5.,
csütörtök, Krisztina napja

Újabb rekordot ért el Brazíliában a halálozások száma

MTI

2021. március 17., szerda 05:30

Újabb rekordot ért el Brazíliában a koronavírus miatti halálozások száma kedden, az utóbbi 24 órában 2841 emberéletet követelt a járvány - közölte a dél-amerikai állam egészségügyi minisztériuma.

A fertőzöttek száma ugyanezen időszakban 83 926-tal növekedett.

A koronavírusnak már több mint 282 ezer áldozata van a több mint 210 millió lakosú országban, ami a második legnagyobb halálozási szám a világon az Egyesült Államok adata után. A regisztrált fertőzöttek számát tekintve Brazília 11,6 millióval a harmadik az Egyesült Államok és India után.

Jair Bolsonaro brazil elnök a járvány kitörése óta többször is elbagatellizálta a helyzetet: volt, hogy aprócska influenzának nevezte az új koronavírus okozta betegséget, és azt hangoztatta, hogy a korlátozások romba döntik a gazdaságot, ami éhezéshez, káoszhoz és nyomorhoz fog vezetni.

Az államfő hétfőn új egészségügyi minisztert nevezett ki Marcelo Queiroga kardiológus személyében, aki a tisztséget eddig betöltő Eduardo Pazuello tábornokot váltja. Queiroga már a negyedik egészségügyi tárcavezető a koronavírus-járvány tavalyi kitörése óta.

HírTV, MTI