2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Újabb nagy moszkvai bejelentés Szijjártó Pétertől

Kétmillió adag koronavírus elleni vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában, amikor talákozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. A magyar tárcavezető korábban az orosz egészségügyi miniszterrel közösen jelentette be, hogy Magyarország Oroszországtól három ütemben tud nagymennyiségű oltóanyagot vásárolni.

  • Újabb nagy moszkvai bejelentés Szijjártó Pétertől

Egymillió ember beoltásához elegendő, kétmillió adag koronavírus elleni vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában, amikor talákozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval.

Az oltóanyag három ütemben érkezik majd: az első hónapban 300 ezer, a másodikban félmillió, a harmadikban pedig 200 ezer ember beoltásához elegendő mennyiségben.

A megállapodást nagy előrelépésnek nevezete egy olyan helyzetben, amikor az oltóanyag lassan érkezik Magyarországra, és a járvány naponta 100-150 ember halálát okozza, napi 10 milliárd forint kár mellett. Szijjártó Péter kifejezte készségét a kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztésére a kölcsönös tisztelet alapján.

 

 

Lavrov kitért arra, hogy a járványellenes együttműködés új területe a kétoldalú kapcsolatoknak. Szerinte a Szputnyik V jól bizonyított Magyarországon, aminek következtében a magyar szakemberek jóváhagyták használatát.

Szijjártó Péter pénteki moszkvai tárgyalópartnerei között szerepel Lavrov mellett Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes, Nyikolaj Sulginov energetikai, Mihail Murasko egészségügyi, Gyenyisz Manturov kereskedelmi és ipari miniszter, valamint Alekszej Miller, a Gazprom és Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója.

Kapcsolódó:

Orbán Viktor: A magyaroknak nem magyarázatra van szükségük, hanem vakcinára

Magányos harcos - Magyarország az Európai Unió első tagállama, amely engedélyezi az orosz vakcina használatát

Müller Cecília: A Szputnyik-V hatásos, hatékony és megbízható

Rendkívüli bejelentés Moszkvában: Magyarország nagymennyiségű orosz oltóanyagot vásárol

Uniós csúcstalálkozót tartottak a koronavírus-járványról

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!