2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Külföld

Újabb, immár a negyedik helyen ömlik a gáz az Északi Áramlat vezetékből

Újabb, immár a negyedik helyen ömlik a gáz a tengeren az Északi Áramlat vezetékből - közölte a svéd parti őrség szóvivője a Svenska Dagbladet című napilappal szerdán késő este.

  • Újabb, immár a negyedik helyen ömlik a gáz az Északi Áramlat vezetékből

"A négy ömlésből kettő Svédország kizárólagos gazdasági övezetében található" - mondta Jenny Larsson szóvivő az újságnak. A másik kettő Dánia kizárólagos gazdasági övezetében van. Bár a feltételezett rongálások idején egyik csővezeték (Északi Áramlat-1 és -2) sem volt használatban, mindkettő fel volt töltve gázzal, amely most a Balti-tengerbe ömlik. A most felfedezett sérült rész az Északi Áramlat-2 vezetéken van, az Északi Áramlat-1-en talált jelentős nagyságú lyuk közvetlen közelében - magyarázta a svéd parti őrség. Hírügynökségek először arról számoltak be, hogy az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 vezetéken három sérülést észleltek néhány órán belül: az elsőt az Északi Áramlat 2-n a dán Bornholm sziget közelében. Ezután két nagy szivárgást észleltek az Északi Áramlat-1-en.

A dán energiaügynökség jelentése szerint nagy mennyiségű gáz ömlött a tengerbe. A repülőgépek és a hajók azóta sem közelíthetik meg a helyszínek öt tengeri mérföldes körzetét. Svéd szeizmológusok később azt közölték, hogy hétfőn két robbanást észleltek a vezeték nyomvonalán. Az üzemeltető Nord Stream AG azt közölte, hogy a három tengeri vezetéknek - az Északi Áramlat-1 vezetékpárjának és az Északi Áramlat-2 vezetékének - ugyanazon a napon történt megrongálása példa nélküli, és még megbecsülni sem lehet, hogy mennyi idő alatt lehet helyreállítani. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az ügyben Mnyilatkozva nem tartotta kizártnak, hogy szabotázs történt.

Fotó: MTI/AP/Dán fegyveres erők

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!