2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező újabb hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet. A legnagyobb forróságot az észak-olaszországi Trentino-Alto Adige, Piemonte, Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna tartományokban várják, valamint a közép-olaszországi Toscana, Umbria és Lazio területén, valamint Szardínia szigetén.

  • Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Itt az olasz hatóságok már életbe léptették a közepes, narancssárga meteorológiai és egészségvédelmi riasztást. Csütörtökön és pénteken ezt a legmagasabb szintre, vörös színű készültségre emelik a kánikula tetőzése miatt.

Negyven Celsius-fokos hőséget várnak az alpesi Bolzanóban, a piemonti Vercelli, Alessandria, Asti, Novara városában, a lombardiai Paviában, a venetói Veronában és Reggio Emiliában, amely Emilia-Romagnában található. Hasonlóképpen 40 fokos hőmérséklet várható a toszkán Firenze, Pistoia és Prato városában, valamint az umbriai Terniben, amely a nyári hónapokban a mindenkori legmelegebb térségnek számít Olaszországban.

Milánóban "csak" 38 fokos hőséggel számolnak, Rómában is "csak" 38-39 fokot jeleztek előre a hét második felében, az érzékelt meleg azonban ennél magasabb lesz.

Az olasz egészségügyi minisztérium és katasztrófavédelem a sajtón keresztül figyelmeztette a lakosságot az újabb hőhullám érkezésére. Az útmutatások között szerepel, hogy idősek, betegek és gyerekek ne tartózkodjanak az utcán a nap legmelegebb óráiban, valamint, hogy mindenki könnyű ételeket és sok folyadékot fogyasszon.

A római főpolgármesteri hivatal csaknem háromszáz hellyel megemelte a hajléktalanszállások befogadóképességét, hogy az utcán élők is menedéket kapjanak a tűző nap elől. Az olasz fővárosban korlátozták a konflisok üzemeltetési idejét is, ennek értelmében a lovakat csak este hat óra után dolgoztathatják.

A nagy hőségben több helyi vasúti járatot felfüggesztenek, ha ezek klíma nélküli kocsikkal közlekednek.

Júniusban 1,2 Celsius fokkal volt melegebb Olaszországban a tavaly ilyenkor mért hőmérsékleti átlaghoz képest. Az olaszországi energiafogyasztás 2,9 százalékkal volt több a tavaly júniusihoz képest.

Szombattól enyhülés várható esőkkel és viharokkal Olaszország északi és középső részén.

Délebbre és Szicília szigetén kellemes, 32 fokos nyári idő van.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!