2022. 08. 12. Péntek Klára napja
Jelenleg a TV-ben:

Musis et Virtutibus - Múzsák és erények

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Újabb Gazprom-vezető halt meg, január óta a hatodik

Holtan találták a szentpétervári villájában Jurij Voronov milliárdos orosz oligarchát hétfő délután.

  • Újabb Gazprom-vezető halt meg, január óta a hatodik

A 61 éves férfi a Gazprom gázipari óriásvállalat sarkvidéki szerződéseit bonyolító Astra Shipping hajózási és logisztikai társaság vezérigazgatója volt. Január óta ő a hatodik Gazpromhoz szorosan kötődő üzletember, aki gyanús körülmények között veszíti életét – írja a Daily Mail online kiadása.

Az orosz Nyomozó Bizottság közlése szerint Voronov holttestét egy fején lévő lőtt sebbel találta meg a medencéjükben a férfi felesége.

A nyomozók később töltényhüvelyeket, és egy Grand Power típusú marokfegyvert találtak a medence alján. Voronov felesége azt mondta, hogy férjétől „tisztességtelen” vállalkozók és partnerek „sok pénzt” csaltak ki az elmúlt időszakban. Úgy tudni, hogy a rendőrség gyilkosság vádjával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Önmagában ez a családi tragédia nem keltene feltűnést, csakhogy

a Gazprom vezetőségének tagjai közül többen is rejtélyes körülmények között haltak meg az elmúlt fél évben.

A sort Leonid Shulman kezdte, aki a Gazprom felső vezetője volt, és – a hatóságok szerint legalábbis – öngyilkosságot követett el a Szentpétervár melletti nyaralójában.

Őt követte a 61 éves Alekszandr Tyuljakovot, a Gazprom Egyesült Számviteli Központjának vállalati biztonságért felelős főigazgató-helyettese, akinek a holttestét az otthonában találták meg, szintén Szentpéterváron. A rendőrség előzetes megállapítása szerint a férfi öngyilkosságot követett el. Holtteste mellett egy búcsúlevél volt, aminek tartalmát azonban nem hozták nyilvánosságra. 

Április 18-án aztán holtan találták Moszkvában Vlagyiszlav Avajevet, a Gazprombank volt alelnökét, a férfi lányát és feleségét. A holttesteket egy rokon fedezte fel, aki már napok óta nem tudta elérni a családot. Az előzetes vizsgálat szerint Avajev egy pisztollyal lelőtte feleségét és 13 éves lányát, majd öngyilkosságot követett el.

Három nappal később, április 21-én a Novatek-Tarkosaleneftegaz vállalat korábbi csúcsvezetőjét, Szergej Protosenyát, feleségét és lányát találták holtan Spanyolországban. Holttestüket egy Lloret de Mar-i nyaralóban fedezték fel a szomszédok. Protosenya 400 millió eurós vagyonnal rendelkezett, és Franciaországban élt. Spanyolországba a húsvéti szezonra érkezett a családjával. A rendőrség szerint a férfi végzett a lányával és feleségével, majd öngyilkos lett. 

Az azt követő haláleset pedig május negyedikén történt, amikor is Andrej Krukovszkij, a Gazprom egyik síközpontjának igazgatója lezuhant egy szikláról Szocsiban. A halálát hivatalosan egyelőre balesetnek tekintik, de az eset körülményeit a nyomozók vizsgálják.

Ripost

Gaál József

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!