2024. 07. 03. Szerda Kornél, Soma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Külföld

Újabb erdőtüzek pusztítanak a görög Híosz és Kósz szigeteken

Újabb erdőtüzek pusztítanak Görögországban, ezúttal az Égei-tenger keleti részén található Híosz és Kósz szigeteken; Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök hétfőn a lakosság együttműködésének fontosságára figyelmeztetett a lángok megfékezése szempontjából.

  • Újabb erdőtüzek pusztítanak a görög Híosz és Kósz szigeteken

A katasztrófavédelem hétfőn evakuálási parancsot adott ki a Híosz szigetének nyugati részén fekvő Metohinál élők számára: arra szólították fel a lakosságot, hogy biztonságuk érdekében menjenek át a közeli tengerpartra. A délebbre fekvő Kósz sziget középső részén húsz tűzoltó, egy helikopter és önkéntes tűzoltók próbálták megfékezni az újonnan kitört erdőtüzet.

A szigeteken egy nappal azután csaptak fel a lángok, hogy sikerült eloltani az Athén határában pusztító, heves széllökések által táplált, két kiterjedt erdőtüzet.

"Kivételesen nehéz júniusunk volt az időjárási viszonyok tekintetében, az évszakhoz mérten nagyfokú szárazsággal és szokatlanul erős széllel" - mondta Kiriákosz Micotákisz a hétfői kormányülésen, emlékeztetve, hogy az idei nyár az előrejelzések szerint különösen veszélyesnek ígérkezik.

A kormányfő hatékonynak nevezte a drónok megelőző használatát az erdőtüzekre való figyelmeztetés terén, továbbá méltatta a hatóságok és az önkéntes tűzoltók közötti együttműködést, amelynek köszönhetően alacsony szinten tudták tartani a tüzek okozta károkat.

Elmondása szerint az egyik legnehezebb időszakhoz érkeztek, amelyet lehetetlen a lakosság segítsége nélkül átvészelni, különösképpen a megelőzés terén.

A forró, száraz időjárás az erős széllel párosítva júniusban Görögországban és Törökországban is erdőtüzeket okozott. Az idei nyár a korábbiakhoz képest kifejezetten veszélyesnek ígérkezik, mivel egy különösen enyhe, csapadék nélküli telet követ.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mától dübörög a Balaton Sound

Mától dübörög a Balaton Sound

A fesztivál négy napján mások mellett fellép Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype, Purple Disco Machine, az underground szcénából Amelie Lens, Adam Beyer, Marceo Plex, Stephan Bodzin vagy Nico Moreno.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kifakadt az illegális migrációra az olasz külügyminiszter

Kifakadt az illegális migrációra az olasz külügyminiszter

Antonio Tajani hangsúlyozta, hogy a római kormány migrációs politikája egyrészt az emberkereskedőkkel szembeni küzdelemre épül, másrészt a méltó életfeltételek biztosítására a törvényes migrációs folyosókon érkezők számára.
Bloomberg: Le Pen pártja csatlakozhat Orbánék EP frakciójához

Bloomberg: Le Pen pártja csatlakozhat Orbánék EP frakciójához

A francia Nemzeti Tömörülés egyeztetéseket folytat más európai pártokkal arról, hogy vele együtt csatlakozzanak a Patrióták Európáért frakcióhoz, amit Orbán Viktor és két másik közép-európai párt vezetője hozott létre – számolt be a Bloomberg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!