2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Újabb élőben közvetített haláleset történt

Hír TV

2018. július 22., vasárnap 09:18, frissítve: vasárnap 13:52

Két román tinédzser meghalt egy autóbalesetben, miután a sofőr a telefonját nyomkodta vezetés közben, az egészet élőben közvetítette a Facebookon – írja a Magyar Hang. A felvételen látszik, hogy a telefont előbb az anyósülésen ülő társa próbálja beállítani, aztán a sofőr is babrálja egészen a balesetig. Egy hídpadkának ütköztek, az autó felborult. Az autóban utazók közül ketten, egy 14 és egy 18 éves fiú a helyszínen meghalt, a 19 éves sofőr és az anyósülésen ülő 17 éves utasa túlélte.

A román belügyminisztérium korábban már kampányt indított a vezetés közbeni telefonhasználat ellen, miután májusban egy másik tragédia is történt, akkor 9 munkás halt meg, mert a sofőr előzés közben a Facebookot használta.

Bár a magyar KRESZ nem egyértelműen rendelkezik a vezetés közbeni egyéb tevékenységekről, de a kézben tartott mobiltelefon kétségtelenül tiltott – erről egy szakjogász beszélt a Hír TV-nek.

Az egyéb tevékenységekre egy általános szabály van csak, a telefonra az, hogy kézben tartott telefonkészüléket használni nem szabad. Az egyéb tevékenységre a KRESZ 3. paragrafus vonatkozik, hogy semmi olyan tevékenységet nem szabad végezni ami elvonná a figyelmet” – mondta Kovács Kázmér, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!