2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Újabb dokumentum bizonyítja Biden és fia korrupciós ügyét

John Ratcliffe, az amerikai hírszerző szervezeteket tömörítő Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) csúcsigazgatója azt nyilatkozta, hogy Hunter Biden nyilvánosságra került levelezései, amelyek az apjára, Joe Biden elnökjelöltre is terhelőek lehetnek, nem képezik az úgynevezett orosz dezinformációs kampány részét, a demokraták ilyen jellegű híresztelései egyszerűen nem igazak. Közben kiszivárogtak azok a dokumentumok, amelyek azt bizonyítják, hogy Hunter Biden hagyta ott a szervizben a laptopjait, amiről a maileket megszerezték. A papírokon látható Hunter aláírása, illetve egy nevére kiállított számla is. A két új információ sokat árthat Joe Biden kampányának.

  • Újabb dokumentum bizonyítja Biden és fia korrupciós ügyét

Hétfőn interjút adott a Fox Newsnak, John Ratcliffe, aki május óta az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) csúcsigazgatója. Az MTI beszámolója alapján, a műsorvezető azonban kérdésére, hogy vajon megalapozottak-e a képviselőház hírszerzési bizottsága demokrata párti elnöke, Adam Schiff állításai, miszerint a Hunter Bidenről az elmúlt napokban – a New York Post által – nyilvánosságra hozott információk hátterében orosz (dezinformációs) kampány lehet, Ratcliffe leszögezte:

az amerikai hírszerzésnek nincsenek ezt alátámasztó információi.

 

 

Joe Biden kampánygyűlésére érkezik az észak-karolinai Durham egyik középiskolájában, 2020. október 18-án.

Majd így folytatta:

Hadd legyek világos! A hírszerzési közösség nem hiszi ezt, mert nincsenek olyan hírszerzési információk, amelyek mindezt alátámasztanák. Mi nem osztottunk meg olyan jellegű hírszerzési információkat Schiff képviselővel vagy a kongresszus más tagjaival, amelyek szerint Hunter Biden laptopja bármilyen orosz kampány része lenne. Ez egyszerűen nem igaz

- fogalmazott a hírszerzés csúcsigazgatója.

 

Végezetül Ratcliffe leszögezte: „kinevezésemkor éppen annak akartam véget vetni, hogy a hírszerző közösséget bármilyen politikai narratíva érdekében használják fel", utalt arra, hogy 

AZ OBAMA-BIDEN KORMÁNY ALATT A HÍRSZERZÉST IS A REPUBLIKÁNUS POLITIKAI ELLENFELEIK LEJÁRATÁSÁRA HASZNÁLTÁK A DEMOKRATÁK. 

John Ratcliffe nyilatkozata cáfolja a demokraták iránt feltétlen hűséget tanúsító baloldali sajtó (New York Times, Washington Post, CNN, stb.) minden bizonyítékot mellőző narratíváját miszerint: Rudy Giuliani, New York volt polgármestere, Donald Trump elnök személyes ügyvédje összejátszott az oroszokkal, és így jutott az e-mailek birtokába, amelyeket aztán átadott a NY Post újságíróinak.

Kezdetben ezek a baloldali sajtóorgánumok a Facebook és a Twitter által gyakorolt cenzúrához hasonlóan megpróbálták eltitkolni a kiszivárgott mailek tartalmát, de miután ez nem sikerült, 2016-hoz hasonlóan ismét előhozták az orosz szálat, és megint csúnyán lelepleződtek.

Trump bűnözőknek nevezte a Biden korrupciógyanús ügyeit eltitkoló baloldali újságírókat

Az amerikai elnök tegnap az Arizona állambeli Phoenixben kampányolt. A Newsmax tudósítása alapján, Jeff Mason, a brit Reuters hírügynökség riportere megkérdezte Trumpot, hogy

miért titulálja bűnözőnek Joe Bident?

 

Donald Trump amerikai elnök az arizonai Tucson (Phoenix) repülőterén tartott kampánygyűlésén, 2020. október 19-én.

Trump erre azt felelte, 

azért, mert ő egy bűnöző, és mindig is az volt. 

Majd hozzátette: 

te is bűnöző vagy (utalva a riporterre), mert nem számoltál be Bidenék korrupciós ügyeiről, és bűnözők azok a médiamunkatársak is, akik segítettek eltitkolni a korrupciót. 

Újabb Bidenékre nézve terhelő dokumentumok kerültek elő

Hétfő este közölte a Fox News, hogy megszerezte azokat a dokumentumokat, amelyek 

BIZONYÍTJÁK, HOGY HUNTER BIDEN HAGYTA A DELAWARE ÁLLAMBELI WILMINGTONBAN TALÁLHATÓ, THE MAC SHOP NEVŰ LAPTOPSZERVIZBEN A MACBOOK PRO TÍPUSÚ HÁROM SZÁMÍTÓGÉPÉT,

amelyek közül egyiknek a merevlemezét lemásolta a hely tulajdonosa, John Paul Mac Isaac és továbbította az FBI-nak, így szivárogtak ki a rajta lévő mailek a Biden család ukrajnai, oroszországi és kínai korrupciógyanús ügyleteiről. 

AZ EGYIK PAPÍRON LÁTHATÓ HUNTER BIDEN ALÁÍRÁSA 

arról, hogy 2019 áprilisában a szervizbe hagyott három elromlott laptopot, javítás céljából. 

EGY MÁSIK PEDIG AZ ELNÖKJELÖLT FIÁNAK A NEVÉRE KIÁLLÍTOTT SZÁMLA A SZERVIZDÍJRÓL, 

85 dollár értékben. Ez egy laptopra vonatkozik, mivel a másik kettőt nem lehetett megjavítani.

Hunter Biden azonban a 90 napos határidő letelte után sem ment a laptopért, így fizetni sem tudott érte, John Paul Mac Isaac pedig próbálta felvenni vele a kapcsolatot, de nem járt sikerrel. Ezért 2019 júniusában vagy júliusában – erre már nem emlékszik pontosan – megnézte, hogy mi van a megjavított számítógép merevlemezén.

EKKOR TALÁLT RÁ A LEVELEZÉSEKRE, RENGETEG FOTÓRA, AMELYEK A BIDEN CSALÁDRÓL KÉSZÜLTEK, ILLETVE A SZEXVIDEÓRA, AMIN HUNTER CRACKET SZÍV.

A történekről tavaly szeptemberben értesítette az FBI-t, akiknek később átadta a bizonyítékot.

Olyan papírok birtokába is került a Fox, amelyek az FBI-tól, illetve egy bíróságtól szivárogtak ki. Egyikük azt tartalmazza, hogy az FBI nyilvántartásba vette a megjavított laptopot és annak a merevlemezét. Egy további dokumentum beidézi kihallgatásra John Paul Mac Isaac-ot Delaware állam kerületi bíróságára, 2019. december 9-re.

IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG A DOKUMENTUM

A NEW YORK POSTHOZ VÉLHETŐEN AZ FBI-ON KERESZTÜL SZIVÁROGTAK KI AZ INFORMÁCIÓK. 

Ezt tudjuk eddig Bidenék korrupciógyanús ügyeiről

 

Az ukrán szál

Az ukrajnai ügyek tekintetében a nyilvánosságra került e-mailekből az derül ki, hogy Hunter Biden már egy évvel azelőtt bemutatta apját - aki akkor a demokrata Barack Obama alelnöke volt - a Burisma ukrán energetikai nagyvállalat legfőbb vezetőinek, hogy Joe Biden pozíciójával visszaélve nyomást gyakorolt volna Petro Porosenko akkori ukrán elnökre annak érdekében, hogy 

RÚGJA KI A BURISMA KORRUPCIÓGYANÚS ÜGYEIT VIZSGÁLÓ FŐÜGYÉSZT, VIKTOR SOKINT, MIVEL A KORRUPCIÓBAN ÉRINTETT LEHETETT HUNTER IS, AKINEK AZ EBBEN JÁTSZOTT SZEREPÉT KÜLÖN VIZSGÁLTÁK. 

Biden 1 milliárd dollár amerikai kormányzati támogatás megvonásával zsarolta Porosenkót, aki végül engedett és kirúgta Sokint.

Egy 2015 májusában keltezett elektronikus levélből pedig kiderült, hogy Vadim Pozsarszkij, a Burisma igazgatótanácsának egyik tanácsadója megköszönte Hunter Bidennek, hogy bemutatta őt az apjának.

Egy esztendővel korábban ugyanez

AZ UKRÁN TANÁCSADÓ LEVÉLBEN FELVETETTE HUNTER BIDENNEK, HOGY „MIKÉNT TUDNÁ LATBA VETNI A BEFOLYÁSÁT AZ UKRÁN VÁLLALAT ÉRDEKÉBEN".

Hunter Biden 2014 áprilisától volt a Burisma igazgatótanácsának tagja, busás - havi 50 ezer dolláros - javadalmazásért, holott nem volt semmilyen cégvezetési tapasztalata, illetve nem rendelkezik diplomával az energetika területéről.

AZ MÉG NEM VILÁGOS, HOGY UKRAJNÁBAN VÉGZETT-E TÉNYLEGES MUNKÁT, VAGY CSAK A FIZETÉSÉT VETTE FEL. 

Az orosz szál

2014 FEBRUÁRJÁBAN A ROSEMONT SENECA PARTNERS NEVŰ, BEFEKTETÉSI ÉS PÉNZÜGYI TANÁCSADÁSSAL FOGLALKOZÓ AMERIKAI CÉG, „TANÁCSADÁS" CÍMÉN, 3,5 MILLIÓ DOLLÁRT KAPOTT ELENA BATURINÁTÓL, 

aki Jurij Luzskov volt moszkvai főpolgármester özvegye, és a leggazdagabb orosz nő.

 

Elena Baturina Vlagyimir Putyin elnök társaságában, férje temetésén, 2019 decemberében. FORRÁS: SPUTNIK VIA AFP/MAKSIM BLINOV

A Rosemont Seneca Partnerst Hunter Biden, Christopher Heinz (John Kerry volt demokrata elnökjelölt, illetve külügyminiszter mostohafia) és Devon Archer alapították 2009-ben, és ők voltak a tulajdonosai is.

Devon Archer – vélhetően washingtoni demokrata körök nyomására –

2014 ÁPRILISÁBAN TAGJA LETT AZ UKRÁN BURISMA NEVŰ ENERGETIKAI VÁLLALAT IGAZGATÓTANÁCSÁNAK, ÉPPEN AKKOR, AMIKOR HUNTER BIDEN IS BEÜLT A CÉG IGAZGATÓTANÁCSÁBA. 

Archert időközben két másik ügy miatt elítélték. A Rosemont Seneca Partners 2013-ban társult a Bo Hai nevű kínai befektetési alappal, létrehozva a BHR Partnerst.

Az is kiderült, hogy 2015 májusa és decembere között  egy hitelszerződés költségei címén.

Az amerikai szenátus is vizsgálta az ügyet, szerintük a pénz tisztázatlan forrásból származott, ez magyarázatot ad arra is, hogy miért 11 részletben utalták. Ez úgy kötődik Biden-Heinz-Archer üzletéhez, hogy 

A 11 TRANZAKCIÓ KÖZÜL 9 ELŐBB A ROSEMONT SENECA PARTNERSEN MENT ÁT, MINTEGY 242 EZER DOLLÁR ÉRTÉKBEN. 

Az elsősorban a kínaiakkal üzletelő BAK USA egyébként 2019 márciusában csődöt jelentett, 39 millió dollár veszteséget hátrahagyva.

AZ ÜGYBEN JELENLEG NYOMOZÁS FOLYIK.

Azzal kapcsolatosan, hogy Hunter Bidenék valójában miért kaptak 3,5 millió dollárt az orosz oligarchától, majd ezt követően miért ment át a cégükön ugyanannak az oligarchának 242 ezer dollárja, csak találgatások vannak, ezek még az eddig nyilvánosságra került levelezésekből nem derültek ki.

AZ A LEGVALÓSZÍNŰBB, HOGY PÉNZMOSÁS TÖRTÉNT.

Elena Baturina egy 2017-es amerikai szövetségi törvény értelmében egyébként szankcióval sújtható, mivel felkerült az ellenséges (külföldi) oligarchák listájára. 

A kínai szál

Hunter a Kínai Kommunista Párt oligarcháival is üzletelt. Az első ügylet megkötésére 2013 decemberében került sor, amikor Biden Obama alelnökeként Pekingben hivatalos látogatást tett.

Az alelnököt elkísérte Hunter Biden is, aki

1,5 MILLIÁRD DOLLÁR ÉRTÉKBEN KÖTÖTT BEFEKTETÉSI MEGÁLLAPODÁST A CSALÁDI CÉGÜK NEVÉBEN A KÍNAI JEGYBANK (AMELY ÁLLAMI KÖZPONTI BANKKÉNT MŰKÖDIK) EGYIK FIÓKINTÉZMÉNYÉVEL.

 Továbbá 2017 augusztusában Hunter Biden a legnagyobb, papíron magánkézben lévő kínai energetikai vállalat, a CEFC China Energy Co.-ban 50 százalékos részvénnyel rendelkező Ye Jianming nevű oligarchával is kötött egy rendkívül jövedelmező üzletet, amely 

ÉVI TÖBB MINT 10 MILLIÓ DOLLÁR HASZONNAL JÁRT VOLNA A BIDEN CSALÁD SZÁMÁRA.

Ye Jianming amúgy kapcsolatban állt a kínai katonai és polgári hírszerzéssel is, vagyonát pedig a kommunista vezetéssel ápolt kiváló viszonyának köszönhette. 

JIANMING AZONBAN NEMSOKÁRA KEGYVESZTETTÉ VÁLT PEKING SZEMÉBEN,2018 LEGELEJÉN LETARTÓZTATTÁK, 

azóta semmit nem lehet róla tudni, a CEFC China Energy Co. pedig 2020 elején csődöt jelentett.

A nyilvánosságra került ügyek erősen negatív hatással lehetnek Biden kampányára, egy felmérés szerint 3 százalékkal vissza is esett a támogatottsága. Beismerésre a részéről persze nem lehet számítani, így az várható, hogy a demokrata elnökjelölt a hozzá lojális média segítségével tovább folytatja az álhírgyártást, különösen a nem létező orosz dezinformációról szóló fake newst, hiába cáfolta azt John Ratcliffe, az DNI csúcsvezetője.

A Videán elindult a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a harmadik VIDEÓ.

 

Origo.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!