2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Újraindult a migráns taxiztatás

274 migránssal a fedélzetén kiköthet Szicília szigetén az Ocean Viking nevű hajó. Az SOS Mediterranee francia szervezet által működtetett hajó a Líbiai partok közelében vette fel fedélzetére a gumicsónakon hánykolódó migránsokat. A migránsokat karanténba helyezték. Közben a Sea Watch hajó is kikötési engedélyre vár, 121 migránssal a fedélzetén.

  • Újraindult a migráns taxiztatás

Zsúfolásig megtöltik a gumicsónakokat a fekete-afrikai migránsok a líbiai partok közelében.

Az embercsempészek már régóta nem is vesződnek azzal, hogy az európai partok közelébe szállítsák őket. Épphogy elérik nemzetközi vizeket hajóikról gumicsónakba ültetik át a migránsokat. Ezután értesítik a civil mentőhajókat, amelyek gyorsan a helyszínre sietnek. Akiknek azért fontos, hogy gyorsan odaérjenek mert nem akarják, hogy a líbiai partiőrség visszavigye a bevándorlókat.

Az Ocean Viking mentőhajó kis csónakon közelítette meg a csoportot, majd mentőmellényt adott mindegyiküknek és csak ezután vette fedélzetére őket. 

A hajót üzemeltető SOS Mediterranee francia civil szervezet nemcsak tengerészeket és mentőmunkásokat, de kommunikációs szakembert is alkalmaz az Ocean Vikingen. 

Az Ocean Viking három mentési művelet során vette fedélzetére a 274 migránst. Előbb Máltán próbálkoztak, de a szigetállam kormánya megtagadta a kikötési engedélyt. Ezután fordultak a baloldali olasz, amelynek belügyminisztere, Luciana Lamorgese Szicilia szigetén engedélyezte a kikötést. A migránsokat karanténba helyezték.

Matteo Salvini az ellenzéki jobbközép pátszövetség vezetője, aki belügyminiszterként véget vetett az illegális migránsok Olaszországba szállításának, Twitter üzenetében meggondolatlansággal vádolta a baloldali olasz kabinetet, amiért engedélyezte a kikötést.

De nem csak az Ocean Viking az egyetlen hajó a térségben amelyik a migránsokat taxiztatja. A Sea Watch is bebocsátásra vár 121 migránssal a fedélzetén.

HírTV

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!