2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Külföld

Új útvonalat találtak az Európába vágyó illegális bevándorlók

Új útvonalat találtak az Európába vágyó illegális bevándorlók. Egyre több migráns indul el Észak-Afrikából a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek felé. Ennek ellenére a baloldali kormány nem kíván lépéseket tenni a tengeri migráció megállítása érdekében. Eközben az olasz belügyminiszter azzal hitegeti a lakosokat, hogy csökken az Itáliába érkező menekültek száma. A tárcavezető elődje, Matteo Salvini azonban cáfolta a hírt. Mint mondta: a baloldali kormány félre akarja vezetni az olaszokat.

  • Új útvonalat találtak az Európába vágyó illegális bevándorlók

Párizs egyes részeit sátortáborrá változtatták az illegális bevándorlók. A hatóságok ezért időről időre próbálják a luxus fővárosából kiszorítani a migránsokat. Párizs északi részén két migránstábort is felszámoltak. Összesen 1606 menekültek szállítottak el. Őket ideiglenes öt különböző sportlétesítményben helyezik el. A menekültválság 2015-ös kezdete óta ez volt az 59. hasonló jellegű rendőrségi akció. A menekültpárti civilszervezetek azonban ismét aggodalmunknak adtak hangot.

Továbbra sem világos, hogy az átmeneti szállás után mi lesz a migránsokkal. Hosszú távra kell gondolkodni nemcsak napokban. Hónapok óta kértük, hogy szállítsák el őket ezekből a táborokból. Azonban nem tudjuk hogyan tovább

- panaszkodott az egyik migránsvédő NGO munkatársa

A francia főváros prefektúrája szerint az ilyen táborok a bűnözői csoportok kialakulásának melegágyai, és a migránsok gyakran veszélyt jelentenek a környéken élők számára. A mostani rendőrségi akció ellenére is még mindig több ezer bevándorló vesztegel a fővárosba vezető utak mentén. A miniszterelnök eközben 20 javaslatot tett a bevándorlási politika szigorítására. A kormányfő a gazdasági bevándorlást kvótarendszerrel szabályozná, valamint korlátozná a menedékkérőknek járó egészségügyi szolgáltatásokat is.

Eközben biztonság politikai szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy az Európába igyekvő migránsok új útvonalon próbálnak meg eljutni a kontinensre.

Egyre több illegális bevándorló indul el Észak-Afrikából a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek felé, abban bízva, hogy ott kevésbé szigorú ellenőrzés várja a majd őket, mint ha Gibraltárnál lépnének be az Unióba. A baloldali spanyol kormány ennek ellenére nem tervezi a szigetek felé irányuló tengeri migráció megállítását. Ez a menekült útvonal számít azonban a legveszélyesebbnek. Csütörtökön 9 halott migránsra bukkantak a a Kanári-szigeteken.

A Matteo Salvinit váltó új olasz belügyminiszter ezalatt azt állítja, hogy 55 százalékkal csökkent a Földközi-tengeren keresztül Olaszországba érkező migránsok száma a tavalyi év hasonló időszakához képest. A tárcavezető elődje, Matteo Salvini azonban cáfolta a hírt. Mind mondta: a baloldali kormány fél akarja vezetni az olaszokat. A legtöbb menedékkérő ugyanis az elmúlt 2 hónapban érkezett Itáliába, amióta az új kormány hatalmon van.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Válaszcsapásról döntött Izrael

Válaszcsapásról döntött Izrael

Az izraeli hadikabinet hétfő délután megtartotta a harmadik ülését is az iráni támadás óta, és döntöttek arról, hogy választ adnak Irán támadására – írja a Sky News.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!