2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Új szakasz kezdődik a Donald Trump elleni alkotmányos felmentési eljárásban

Folytatódik az amerikai elnök ellen indított alkotmányos felmentési eljárás. A demokrata párti képviselőház illetékes bizottságai az elmúlt két hétben számos magas rangú tisztviselőt hallgattak meg, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek arra, hogy Donald Trump visszaélt hatalmával. Az erre vonatkozó bizonyítékokat jövő héten ismertetik a bírói testülettel.

  • Új szakasz kezdődik a Donald Trump elleni alkotmányos felmentési eljárásban

Új szakaszába lép az amerikai elnök ellen folytatott alkotmányos felmentési eljárás. Az elmúlt két hétben megtartott meghallgatások során gyűjtött bizonyítékokat a Hálaadási ünnepség után, december 3-án mutatja be a demokrata párti képviselőház. A bírói testület ezekre alapozva dönti el, hogy előkészíti-e a hivatalos vádemelést az Egyesült Államok első embere ellen, amiről aztán a Kongresszusnak kell szavaznia.

Nem ez az első alkalom, hogy a demokrata párti képviselők az amerikai elnök vétkességét próbálják bebizonyítani. Több mint két éven keresztül tartott az a vizsgálat, ami Donald Trump oroszokkal való összejátszására próbált bizonyítékokat találni a 2016-os választási kampány során. Ez nem járt sikerrel. A demokraták most egy névtelen bejelentés után kezdtek vizsgálódni. Az információ szerint az amerikai elnök megzsarolta az ukrán államfőt, hogy az segítsen feltárni egyik politikai vetélytársa korrupciós ügyeit, különben visszatartja a Kijevnek nyújtott katonai segélyt. Az amerikai elnök és a republikánus képviselők ezt tagadják.

Szakértők szerint kevés az esély arra, hogy a demokraták kezdeményezés sikeres legyen. Ha ugyanis a képviselőház megszavazza a vádakat, azt a republikánus többségű szenátusnak még mindig kétharmados többséggel el kellene fogadnia. Amennyiben ez mégis bekövetkezne, Donald Trump lenne az első amerikai elnök, akit ezzel az eljárással távolítanak el az elnöki székből.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!