2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Úgy tűnik, sikerült ellenőrzés alá vonni a tüzet a bajba jutott teherhajón

Úgy tűnik sikerült ellenőrzés alá vonni a tüzet vasárnap este a Vancouver-sziget közelében bajba jutott teherhajón, amelyen előző nap keletkezett konténertűz - számolt be a kanadai parti őrség.

  • Úgy tűnik, sikerült ellenőrzés alá vonni a tüzet a bajba jutott teherhajón

Az MV Zim Kingston nevű hajóról szombaton evakuálták a legénység tizenhat tagját, míg öten a fedélzeten maradtak a tűz oltására.

A hajó Vancouver-sziget déli partjaitól több kilométerre horgonyzott le. A sziget lakói nincsenek veszélyben, akadálytalan a kereskedelmi hajók áthaladása a vancouveri és a seattle-i kikötőkbe - - közölték a tisztviselők.

JJ Brickett, a kanadai parti őrség parancsnoka elmondta, a társaság jelezte, hogy a tűz magától kialudt. A vontatóhajók vizet permeteztek a tűz környékére, hogy megakadályozzák annak terjedését. Egy légi, helikopteres vizsgálat során megbizonyosodtak a lángok megszűnéséről.

"A szomszédos konténereken nem látunk perzselést vagy elszenesedést, ez nagyon jó jel" - mondta Brickett. A tűz parázslik, ahogy az várható volt, és mindkét oldalon folytatják a felhevült tárgyak hűtését.

A parti őrség minden hajót arra utasított, hogy legalább két tengeri mérföldes távolságban maradjon távol a helyszíntől, a közlekedési minisztérium pedig minden repülőgépet, beleértve a drónokat is, arra kötelezett, hogy ne repüljenek két tengeri mérföldön belüli távolságra a hajóhoz.

Korábban a Danaos Shipping Co, a konténerhajót kezelő cég közleményben közölte, hogy az esetnek nincsenek sérültjei. A tüzet "úgy tűnik, sikerült megfékezni", és egy mentő- és tűzoltó egységet is hívtak segítségül, hogy biztosítsák a hajó legénységének biztonságos visszatérését.

A térségben vihar tombol, a hajó a horgonyát leeresztve vészeli át a heves időjárást, de a vontatóhajók készenlétben állnak és figyelik, ha a hajó esetleg megmozdulna - mondta Brickett.

A kanadai parti őrség közölte, hogy amerikai partnerükkel együttműködve 40, a hajóról a vízbe esett konténer nyomára bukkantak. Ezek akkor kerültek a vízbe, amikor a teherhajóra lecsapott a heves vihar.

A parti őrség folyamatosan nyomon követi ezeket a konténereket, amelyeket a hajó tulajdonosai által felbérelt mentőcégnek kell visszaszereznie. Jelenleg úgy tűnik, hogy egyik sem sodródik a part felé - tette hozzá Brickett.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!