2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Külföld

Ugrásszerűen nő a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban

Ugrásszerűen nő a regisztrált fertőzöttek és a halálos áldozatok száma az Egyesült Államokban. A koronavírus gócpontja továbbra is New York állam, ám Kaliforniában is több mint 5700 új megbetegedést jelentettek. Az országban a fertőzöttek száma már meghaladta a 160 ezret és több mint 3 ezer ember halt bele a kórba.

  • Ugrásszerűen nő a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban

A mentőautók szirénáját imitálva villogott az ikonikus Empire State Building hétfő este, ezzel köszönve meg az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-járvány idején tett erőfeszítéseiket. Az Egyesült Államokban regisztrált megbetegedések és halálos áldozatok csaknem felét New York államban jegyezik.

Az állam kormányzója segélykéréssel fordult az ország orvosaihoz és ápolóihoz.

„Több egészségügyi dolgozóra van szükségünk. New York kormányzójaként arra kérem az ország egészségügyi szakembereit, ha nincs még válsághelyzetben a közösségük, kérem, jöjjenek New Yorkba és segítsenek nekünk. Segítségre van szükségünk, mert ápolóink 12 órás műszakokban dolgoznak, orvosainkat, rezidenseinket tehermentesítenünk kell. Akinek van ideje és energiája, kérem, jöjjön segíteni, később mi is segíteni fogunk”

– a kormányzó hozzátette ugyanakkor, hogy bár továbbra is nagyon magas, valamelyest csökkenő tendenciát mutat a kórházi kezelésre szorulók száma.

Közben folytatódik a hajókrízis Florida partjainál. A Zaandam nevű holland üdülőhajó továbbra is a tengeren vesztegel, miután a floridai kormányzó hétfőn nem engedte kikötni az üdülőhajót. A holland tengeri jármű fedélzetén mintegy 1800, többségében francia és amerikai állampolgárságú utas és személyzet tartózkodik, akik még március elején indultak el Argentínából. A jelentések szerint már négy ember meghalt, és többeknél kimutatták a COVID-19 vírust.

Bár a hajótársaság mentőhajót küldött az egészséges utasokért, de a hatóságok őket sem engedték partra szállni. A floridai kormányzó a kikötési tilalmat azzal indokolta, hogy az állam egészségügyi forrásai végesek, és a külföldi turisták félő, hogy kimerítenék azokat.

Az amerikai kormány ezen próbál segíteni: Donald Trump ígérete szerint, az elkövetkező néhány hétben országszerte minden arra rászoruló fertőzött lélegeztetőgéphez fog jutni. Az elnök a koronavírus elleni harc történelmi fordulópontjának nevezte, hogy már több mint egymillió amerikain végeztek vírustesztet.

Donald Trump bejelentette:

az Egyesült Államok mintegy százmillió dollár értékű védőfelszerelést küld Olaszországba.

Hozzátette, országa a többi között Oroszországtól és Kínától is kapott segítséget.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!