2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Tűzfalcsoport: Soros „antiszemita nők menetével” akarja megbuktatni Trumpot?

Idén is néhány ezren tüntettek a Trump-kormányzat ellen az amerikai fővárosban a harmadik alkalommal megrendezett Nők menetén, amelynek apropóját az elnök két éve történt beiktatása adta - írja a Tűzfalcsoport.

  • Tűzfalcsoport: Soros „antiszemita nők menetével” akarja megbuktatni Trumpot?

A magyarországi Tett és Védelem Alapítvány szerint a mozgalom egyik kiemelkedő alakja, Linda Sarsour, interszekcionalista feminista, valamint a washingtoni Nők Menetének egyik fő szervezője, aki nyíltan támogat „becsületgyilkosságokat” illetve női nemi szerv csonkítást elfogadó Izrael-ellenes muszlim szervezeteket.

De botrányt okozott megjelenésével az ismert televíziós személyiség Tamika Mallory is, az Iszlám Nemzete nevű csoport Louis Farrakhan nevű vezetőjének egyik méltatója, miközben Farrakhan zsidóellenes és homofób nézetei az USA-ban széles körben ismertek.

Mindeközben persze a brit Guardian úgy tartja számon a „Nők Washingtoni Menete” rendezvényt, mint „spontán” akciókat a nők jogaiért. Egy másik liberális médium, a Vox, „hatalmas, spontán szerveződő mozgalmat” emleget a felvonulások mögött. Honlapján, a felvonulás szervezői, mint „alulról szerveződő kezdeményezést” reklámozzák művüket, „független” szervezőkkel.

Asra Q. Nomani, a Wall Street Journal riportere szerint ez egy olyan ötlet, amelyet ő, liberális feminista, magáévá tehetne. De tudom – írja egyik esszéjében –, hogy a felvonulás szervezői nem beszélnek a valóságról: a menet ténylegesen nem „nők menete”. Ez egy menet olyan nőknek, akik Trump-ellenesek.

A mozgalom finanszírozása kapcsán elmerülhetünk a milliárdos Soros György és az ő Open Society-filantrópiájának dokumentumaiban, és feltehetjük a kérdést: vajon mi a kapcsolat Hillary Clinton egyik legnagyobb adományozója és a „Nők Menete” között?

A válasz: sok.

A Google Dokumentumok alapján kiderül – Soros finanszírozott, illetve szoros kapcsolatot tartott fenn legalább 56 felvonulási partnerrel, beleértve olyan „kulcsfontosságú partnereket” is, mint a Planned Parenthood, amely ellenzi Trump abortuszellenes politikáját, valamint a Nemzeti Erőforrásvédelmi Tanács, amely ellenzi Trump környezetvédelmi politikáját. A további Soros-szálak a „Nők Menete” szervezeteivel a pártos MoveOn.org (amely hevesen Clinton-párti), a Nemzeti Akcióhálózat (melynek korábbi ügyvezető igazgatóját, mint a felvonulás egyik társelnökét a „holnap vezetőjeként” méltatta Obama vezető tanácsadója, Valerie Jarrett, egy másik tisztségviselőt pedig „a logisztika fejeként”). Egyéb Soros-támogatottak, akik „partnerek” a felvonuláson: az Amerikai Polgári Jogi Unió, az Alkotmányos Jogok Központja, az Amnesty International és a Human Rights Watch, hangsúlyozza Asra Q. Nomani.

A „Nők Menete” – amely következetesen ködösít az iszlám szélsőségesek kérdésében – partnerei közé tartozik az Amerikai–Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (CAIR), amely nem csak terelt a szeptember 11. utáni iszlám szélsőségesség kérdésében, hanem ellenzi azokat a muzulmán reformokat, amelyek lehetővé teszik, hogy nők imavezetők lehessenek, és hogy mecsetek előtt imádkozzanak, a tisztaság szimbólumát jelentő fejkendő viselése nélkül. A partnerek közé tartozik a Déli Szegénységjogi Központ (SPLC), amely Maajid Nawaz muszlim reformert helytelenül „muzulmánellenes szélsőségesként” tüntette fel egy – a választások előtt megjelent, elfogult – jelentésében.

Hasonlóan a 2016-os elnökválasztás utáni tüntetésekhez – amelyeken szerepelt az „Öld meg Trumpot” felirat, és amelyek nem „spontának” voltak, amint arról bizonyos médiumokban is beszámoltak – a „Nők Menete” annak a stratégiai identitáspolitikának a kiterjesztése, amely fragmentálja a mai Amerikát, és egyértelműen Soros és a baloldali demokraták érdekeit szolgálja.

Tűzfalcsoport

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!