2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Tüzérségi támadás ért egy kelet-ukrajnai kórházat

Egy kórházat ért rakétatámadás a kelet-ukrajnai Doneckben, öt civil meghalt, többen megsérültek. A Donecket és Luhanszkot ellenőrző oroszbarát szakadárok és az ukrán vezetés ezúttal is egymást vádolja az akcióval. Az Európai Unió külügyi főképviselője azonnali fegyverszünetre szólította fel a szembenálló feleket, hogy a polgári lakosság el tudjon menekülni a háborús övezetből.

A rakétatámadás nyomai a Donecki kórházon. Ismét polgári létesítményt ért találat. Az épület előtt járókelők estek áldozatul. Egy közeli iskola és több jármű is megrongálódott. A kijevi kormány szerint a szeparatisták lőttek, az oroszbarát erők viszont az ukrán hadsereget vádolja az akcióval. Csakúgy, mint az elmúlt hetek hasonló akcióiban.

A harcok az elmúlt hetekben újultak ki a tűzszünetről szóló megállapodás ellenére. A szeparatisták a repülőtér elfoglalása után a 70 kilométerre fekvő 25 ezres városért harcolt. Debaltseve a régió vasúti központja. Nemzetközi jogvédők szerint 7 ezren maradtak még ott.

Az újabb civil áldozatok miatt közleményében azonnali fegyverszünetre szólította fel a szemben álló feleket az Európai Unió külügyi főképviselője, hogy a polgári lakosság el tudjon menekülni. Az összecsapások ellenére a német kancellár továbbra is a konfliktus diplomáciai megoldását hangsúlyozza. „A tárgyalás még nem vallott kudarcot, de nem vezet olyan gyorsan eredményre, mint szeretnénk. A helyzet valóban egyre súlyosabb. De a diplomáciai erőfeszítéseket folytatni kell” – mondta Angela Merkel.

Ferenc pápa is a békéért, az erőszak beszüntetéséért, imádkozott a szerdai audienciáján.
A tavaly áprilisban kirobbant harcokban már több mint 5 ezren haltak meg, és félmillióan menekültek el otthonukból.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!