2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Tüntetők gyújtogattak Párizs utcáin

Autókat és szemetesládákat gyújtottak fel a tüntetők Párizsban, a rendőrség könnygázt vetett be. A sárgamellényesek akcióit némileg csillapította a koronavírus-járvány, a francia kormány ellen tüntetve azonban most több ezer demonstráló gyűlt össze a főváros terein. Pedig a fertőzöttek száma mellett a kórházban kezelt betegek száma is folyamatosan nő az országban.

  • Tüntetők gyújtogattak Párizs utcáin

Könnygáz füstje gomolyog Párizs utcáin. A hatóság emberei nagy erőkkel vonultak ki szombaton a francia fővárosban, miután a járványveszély ellenére több ezer sárgamellényes tüntető sorakozott fel a város különböző pontjain. A sárgamellényesekhez csatlakoztak az Antifa mozgalom fekete ruhás aktivistái is, akik autókat és szemetesládákat gyújtogattak, az egyenruhások ekkor avatkoztak be. A hatóság embereit üvegekkel dobálták meg a tüntetők.

A francia főváros központi zónáiban már korábban betiltották a demonstrációkat, a koronavírus-járvány miatt pedig egyébként is szigorú szabályok vannak érvényben. A rendőrség szombat délelőtt már több mint 150 tüntetőt őrizetbe vett.

A kormányellenes tüntetések két évvel ezelőtt kezdődtek Franciaország-szerte, azóta időnként újra erőre kapnak. A pandémia miatt az utóbbi hónapokban némileg vesztett lendületéből a mozgalom, most azonban a közösségi média felületein újra szervezkedni kezdtek.

„A járvány minden közintézményt érint, kórházakat, iskolákat, önkormányzatokat, mindenkit. Hatással van emellett a francia emberek életszínvonalára is. A kormány azt mondja, válság van, de persze ez a válság a kormányzati tagok számára nem létezik. Ha az embereknek szorosabbra kell húzni a nadrágszíjat, akkor azt nekik kellene kezdeni”

– mondja ez az egészségügyi dolgozó.

A közösségi médiára feltöltött, amatőr felvételeken látszik, hogy a tüntetők jelentős része nem viselt védőmaszkot, a távolságtartási szabályokat pedig szinte senki nem tartotta be, ami teret adhat a járvány terjedésének. Pedig a helyzet egyébként sem fényes a nyugat-európai országban. Naponta közel 10 ezer új fertőzöttet regisztrálnak, összesen pedig már jóval meghaladta a 30 ezret a koronavírus halálos áldozatainak száma és egyre több a kórházi beteg az országban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!