2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Külföld

Tüntetés Lipcsében a koronavvírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozások miatt

Európa más országaiban sem javul a helyzet. Portugália egyes részein éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt. Németországban pedig életbe léptek és november 30-ig érvényben is maradnak a szigorú korlátozások, melyeket a lakosság egyre nehezebben visel. Lipcsében utcai zavargások voltak.

  • Tüntetés Lipcsében a koronavvírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozások miatt

Több ezren vonultak utcára Lipcsében, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorítások ellen tiltakozzanak. A tüntetés zavargásokba torkollt, a feldühödött tömeg a rendőrök mellett újságírókra támadt. A hatóságok ugyanis nem engedélyezték, hogy felvonuljanak a városban. A tüntetők egy csoportja azonban átszakította a rendőrkordont. Az éjszaka folyamán támadás ért egy rendőrőrsöt is, és több utcában barikádokat emeltek.

Németországban november 30-ig szigorú korlátozásokat vezettek be. Maximum tíz ember tartózkodhat együtt. A szállodák csak üzleti úton lévő vendégeket fogadhatnak, a vendéglők pedig csak elvitelre főzhetnek. Bezártak a múzeumok, színházak és a mozik is. Eddig több, mint 619 ezer fertőzöttet regisztráltak Németországban és mintegy 11 ezren haltak meg a betegségben.

Portugália egyes részein - egyebek mellett Lisszabonban és Portóban - este 11 órától hajnal 5-ig éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be. Egyes kereskedelmi egységek is bezárnak erre az időre, az éttermekben pedig csak elvitelre lehet rendelni. Az országban az elmúlt napon negatív csúcs dőlt meg, 6640 új esetet regisztráltak.

Csehországban a járvány kezdete óta már csaknem 4700-an haltak meg koronavírus-fertőzés miatt - derül ki a cseh egészségügyi minisztérium statisztikájából. Az elhunytak száma az utóbbi időben gyorsan nő, ezen a héten, szombat estig 1065 beteg vesztette életét.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!