2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Tucatnyi áldozatot követelt az ítéletidő Európában

Tizenkét halálos áldozata van az ítéletidőnek Európában, és háztartások tízezrei maradtak áram nélkül szerte a kontinensen pénteken és szombaton. Több halálos áldozatot jelentettek Németországból, Hollandiából, Nagy-Britanniából és Írországból a Zeynep, a Dudley és a Eunice nevű ciklonok miatt.

  • Tucatnyi áldozatot követelt az ítéletidő Európában

  Nagy-Britanniában több ezer háztartás maradt áram nélkül az erős szelekkel és heves esőzéssel érkező Eunice miatt, amely több millió font kárt okozott. Az ítéletidőben hárman meghaltak. Az erős szél a következő napokban is megmarad, és zavarokat okozhat a közlekedésben, az áramellátásban, illetve a helyreállítási munkákban.

    Hollandiában négyen, Németországban pedig hárman haltak meg a vihar miatt. A német biztosítók több mint 900 millió euróra becsülték a Zeynep ciklon okozta károkat. A tűzoltókat több ezerszer riasztották. Országszerte fennakadások adódtak a vasúti közlekedésben, és egyes vonalakon hétfőig késésekre lehet számítani. A német meteorológiai szolgálat figyelmeztetett, hogy a partvidékeken keddig erős széllökések várhatók, amelyek fákat csavarhatnak ki.

    Lengyelországban három ember halt meg a viharban, és egy megsérült. A lengyel tűzoltóságot mintegy 13 ezer esetben riasztották. A Zeynep még a Szczecini Nemzeti Múzeumot is megtépázta. Háztartások tízezrei maradtak áram nélkül, különösen Nyugat-Pomeránia régióban. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök felszólította a lakosokat, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, a lengyel vasúttársaság pedig az utazások elhalasztását javasolta.

    Csehországban mintegy 26 000 háztartás maradt áram nélkül. Prága városvezetése arra kérte az embereket, hogy kerüljék a parkokat és az erdőket.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!