2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Trumppal nem lehet szórakozni

Hír TV

2018. május 22., kedd 07:44, frissítve: kedd 09:19

Donald Trump lemondhatja a Kim Dzsong Unnal tervezett csúcstalálkozót, figyelmeztette az észak-koreai diktátort az Egyesült Államok alelnöke. Korábban Phenjan is ezzel fenyegetőzött, miután az amerikai vezetés a líbiai modellt emlegette az észak-koreai nukleáris leszereléssel kapcsolatban. A líbiai diktátort a Nyugattal kötött atomalku után a nyugati hatalmak által támogatott felkelők ölték meg.

A többi közt a nukleáris leszerelésről június 12-én Szingapúrban személyesen tárgyalhat Kim Dzsongun észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök - ha addig valamelyik fél meg nem gondolja magát. Erre a lehetőségre már mindkét fél utalt a közelmúltban. Most épp Trump alelnöke, Mike Pence figyelmeztette arra Kimet, hogy a Fehér Ház lakója lemondhatja a csúcstalálkozót.

Nagy hiba lenne Kim Dzsong Un részéről, ha azt gondolná, átverheti Donald Trumpot - hangoztatta Mike Pence.

Észak-Korea nemrég azzal fenyegetőzött, hogy lemondja a június 12-re tervezett találkozót, miután Trump nemzetbiztonsági tanácsadója, majd maga az elnök is azt mondta: az Egyesült Államok a líbiai modellt alkalmazhatja az észak-koreai nukleáris leszerelésnél. Ezt most Pence is megerősítette.

Az elnök egyértelműen jelezte, hogy ennek ugyanaz lesz a vége, mint a líbiai modellnek, ha Kim Dzsongun nem megy bele az egyezségbe - mondta az alelnök.

Moammer Kadhafi líbiai vezető 2003-ban egyezett meg a nyugati hatalmakkal az atomprogramja leállításáról, a gazdasági szankciók feloldásáért cserébe - 8 évvel később aztán a Nyugat által támogatott felkelők gyilkolták meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!