2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Külföld

Trump volt tanácsadója szerint visszaüthet az oroszok megbüntetése

Az amerikai belpolitika képmutatásáról, Donald Trump elnöki éveiről, az ukrajnai háborúról, Oroszország szerepéről adott exkluzív interjút a Mandinernek Michael Anton, aki a Bush- és a Trump-kormányzat idején a Nemzetbiztonsági Tanács munkatársa volt. 

 

„Az amerikai baloldal úgy viselkedik, hogy ha veszt, akkor az ellenfelét azonnal lenácizza, leautoriterezi. A magyar kormány esetében is ez történik: még ha negyedszer választják is meg óriási többséggel, akkor is azt mondják róla, hogy nem demokratikus kormány.”

Csak akkor van demokrácia, ha ők győznek

– állított görbe tükröt az amerikai baloldal elé a politológus, az őt ért kritikákra reagálva.

Ugyanakkor nem rejtette véka alá a véleményét a republikánus elitről sem. Elmondása szerint azért távolodott el tőlük, „a régi konzervatív republikanizmus gellert kapott Amerikában, alig különböztethető már meg a baloldaltól, a nagyvállalati-média-pénzügyi körök szövetségében mozog.” Ehhez képest Donald Trump álláspontja helyes volt a 2016-os elnökválasztás három legfontosabb kérdésében: a bevándorlás, a kereskedelem és a külpolitika területén.

A Trump-adminsztráció működését belülről is megtapasztaló szakember elárulta, nagy problémát jelentett, hogy a közigazgatás lépten-nyomon akadályoztatta az elnöki döntések végrehajtását. Azt is elismerte, hogy

Trump idejében a Fehér Ház kaotikus volt.

Ennek egyik okát abban látta, hogy Trump az elnöksége előtt nem töltött be politikai tisztségeket, és az emberei sem voltak washingtoni bennfentesek.

A szakember Donald Trump 2024-es újraindulásának esélyeit latolgatva leszögezte: ha indul, akkor szerintem biztosan ő lesz a Republikánus Párt elnökjelöltje, senki más nem tudja őt kiszorítani párton belül. Sikeréről azonban már nem volt meggyőződve.

Úgy vélem, hogy bárki is lesz a konzervatív elnökjelölt, a Republikánus Pártnak 2024-ben nagyon nehéz lesz győznie

– mondta.

Michael Anton az ukrajnai háborúról is kifejtette véleményét. Ő úgy vélte, valójában nem áll az Egyesült Államok érdekében Oroszország meggyengítése.

A háború elítélendő, de az oroszok súlyos megbüntetése keményen visszaüthet, ezért ez egy rossz ötlet

– figyelmeztetett.

A teljes, részletesebb interjút Michael Antonnal, amelyben szó esik még többek között a NATO felelősségéről, Joe Biden adminisztrációjáról és az üzleti világról, itt olvashatja.

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Mandiner/Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tartozik

Az érdi rendőrök kérnek segítséget egy fehér zoknit és papucsot viselő sofőr azonosításához, aki megtankolt, majd elhajtott.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre több a nemi erőszak Svédországban

Az ellenzék szerint a szigorúbb büntetéseknek lenne visszatartó ereje, ezért a kereszténydemokraták új törvényjavaslatot terjesztettek be. Bugnyár Zoltán tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!