2020. október 25.,
vasárnap, Blanka, Bianka napja

Trump melletti hajós demonstrációkat tartottak

MTI

2020. szeptember 7., hétfő 06:37

Donald Trump amerikai elnök melletti hajós demonstrációkat tartottak Texasban, New Jersey-ben és Washingtonban a hétvégén.

Vasárnap a szövetségi fővárosban, Washingtonban, szombaton pedig Texasban és New Jersey-ben az óceánpart mentén tartottak felvonulást az amerikai zászlókkal és Trumpot támogató jelszavakkal díszített hajók. Ilyen demonstrációkat az elmúlt hetekben már Kaliforniában, Floridában és Dél-Karolinában is rendeztek. Minden egyes eseményen több ezren vettek részt.

A texasi és a New Jersey-i megmozdulásokon azonban balesetek is történtek.

A texasi Travis-tóban - amely a főváros, Austin mellett található - a hajó keltette nagy hullámokban négy hajó felborult és elsüllyedt, több hajó pedig sziklának ütközött. A megyei seriff hivatalának sajtófőnöke, Kristen Dark közleményt adott ki, amelyben tudatta: "szokatlanul nagyszámú hajó" volt a tavon, és "több hajó elsüllyedt". Személyi sérülés nem történt.

A rendezvényt a Facebook közösségi platformon és több hírportálon hirdették meg, "mindenfajta méretű és formájú" hajót invitálva az eseményre. A szervezők arra buzdították a hajótulajdonosokat, hogy "patrióta színekkel, zászlókkal és annyi, Donald Trumpot dicsérő zászlóval díszítsék a hajójukat, amennyivel csak tudják".

New Jersey-ben a demonstrációt a Toms-folyó mellett, az Atlanti-óceán partjainál tartották. Sajtójelentések szerint 9-10 ezer ember vett részt a megmozduláson, szintén amerikai zászlókkal és Trumpot dicsérő feliratokkal a hajókon.

MTI