2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Trump megkerülheti a törvényhozást

2017. október 13., péntek 07:31, frissítve: péntek 08:59

Újabb rakétákat telepít Oroszország a lengyel–orosz–litván határsávba. Elnöki rendelettel alakítaná át az egészségbiztosítási rendszert az amerikai elnök. Összefogott az Interpol az egyik orosz vírusirtógyártó céggel a kiberbűnözés megállítására.

Újabb, Iszkander típusú ballisztikus rakétákat telepíthet Oroszország a Litvánia és Lengyelország között fekvő kalinyingrádi enklávéba, válaszul az Egyesült Államok katonai lépéseire Lengyelországban – írja a The New York Times. Az orosz védelmi minisztérium szerint ugyanis az Egyesült Államok úgy vezényelt egy újabb teljes felszerelésű páncélos dandárt Lengyelországba, hogy egy másiknak csak a személyi állományát vonta ki a térségből, hadfelszerelése nélkül, ami a szóvivő szerint ellentétes Oroszország és a NATO alapszerződésével. Moszkva szerint Washington illegális módon, csendben fegyvereket telepít az Oroszországgal szomszédos Lengyelországba.

Rendeletet írt alá Donald Trump az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény módosításairól – írja az amerikai CBS News. Az elnöki rendelet lehetővé teszi a szövetségi hatóságoknak, hogy változtassanak bizonyos érvényben lévő szabályzókon. A rendelet nem eredményez azonnali alapvető változtatásokat az egészségbiztosítás rendszerében, hanem elrendeli a munkaügyi, a pénzügyi és az emberi erőforrások minisztériumának, hogy dolgozza ki azokat a szabályzókat, amelyek lehetővé tesznek az Obamacare-ben rögzített biztosítási formáktól eltérő egészségbiztosításokat is. Az aláíráskor Donald Trump azt hangsúlyozta: a változtatások nem kerülnek pénzébe a szövetségi kormányzatnak, viszont az emberek olcsóbban vásárolhatnak biztosítást.

A kiberbűnözés elleni együttműködésről írt alá megállapodást az Interpol és a Kaspersky Lab orosz számítógépes cég, írja a Reuters. Az amerikai kormány egy hónapja betiltotta az orosz informatikai cég termékeinek használatát a kormányhivatalokban. Az Interpol tájékoztatása szerint az együttműködési megállapodás értelmében a szervezet és a Kaspersky Lab megosztja egymással a számítógépes bűnözéssel kapcsolatos legfrissebb adataikat. Az amerikai sajtó a héten arról cikkezett, hogy orosz hekkerek a társaság vírusirtó programja révén jutottak hozzá az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal egyik külső munkatársának személyes számítógépén tárolt titkos adatokhoz és dokumentumokhoz. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője abszurdnak nevezte az amerikai sajtóban megjelent vádakat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!