2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Trump már nem tagadja a klímaváltozást

Már az amerikai elnök szerint sem átverés az éghajlatváltozás. Donald Trump korábbi állításával kapcsolatban azt mondta, most már nem tagadja a klímaváltozást, nem biztos abban, hogy ember által előidézett jelenségről van szó.

  • Trump már nem tagadja a klímaváltozást

„Meghalunk, vagy változtatunk?” – skandálták a résztvevők Párizsban a szombati klímaváltozás következményeire figyelmeztető tüntetésen szombaton.

„27 Celsius fok október 13-án. Ezt normálisnak tartod?” – ez volt olvasható az egyik transzparensen.

A múlt héten 18 halálos áldozatot követelő Michael hurrikán károsultjait kereste fel Floridában hétfőn az amerikai elnök, feleségével együtt vizet osztott az áldozatoknak. Ez a hurrikán volt az egyik legnagyobb az ország történetében. Úgy tűnik, a látszottak kezdik meggyőzni Donald Trumpot, az éghajlatváltozásról.

– Tegnap este azt mondta a klímaváltozásról, hogy valami történik, de korábban még átverésnek nevezte. Mitől változott meg a véleménye?
– Szerintem valami történik. Ez kétségtelen. Valami, ami vagy ember által előidézett, vagy nem, de valami történik, megváltozik, majd visszaáll. 50 évvel ezelőtt is durva volt, az 1890-es években is durva volt. A legfontosabb, hogy a tökéletes állapotba állítsunk vissza mindent – mondta az amerikai elnök.

Trump egy 2012-es Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy a globális felmelegedés egy kínai kamu, amivel az amerikai ipart akarják versenyképtelenné tenni. Tavaly gazdasági okokra hivatkozva jelentette be, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi klímavédelmi egyezményből.

Pedig az ENSZ katasztrófák kockázatainak csökkentésével foglalkozó ügynökségének becslése szerint 2900 milliárd dolláros kárt okozott a világnak 1998 és 2017 között a már most tapasztalható 1 Celsius fokos globális hőmérséklet-emelkedése, és a szélsőséges időjárás.

„Amit már láttunk, az az éghajlathoz köthető események számának meredek emelkedése, a gazdasági veszteségek 77 százalékát természeti katasztrófák idézik elő. Ez egy nagyon riasztó információ” – mondta a katasztrófák kockázatainak csökkentésével foglalkozó ENSZ-ügynökség tagja.

Ami a gazdasági következményeknél is súlyosabb, hogy az elmúlt 2 évtizedben több mint 1,3 millióan életet követeltek a természeti csalások világszerte. Az áldozatok többsége a szegényebb országokban él.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!