2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Trump egyelőre békén hagyja az ellene is nyomozó különleges ügyészt

Hír TV

2017. december 18., hétfő 08:22, frissítve: hétfő 09:15

Nem váltja le Donald Trump a kampánycsapata orosz kapcsolatait vizsgáló különleges ügyészt, de nagyon szomorúnak nevezte, hogy ügyvédei szerint Robert Mueller jogtalanul jutott hozzá a Trump-stáb tagjainak íméljeihez a nyomozás során. Mueller azonban leszögezte: mindent a szabályoknak megfelelően tett. A Demokrata Párt és a CNN szerint a különleges ügyész ellen lejárató kampányt folytat a jobboldali sajtó.

Robert Mueller különleges ügyész felügyeli azt a vizsgálatot, amelynek meg kell állapítania, hogy Oroszország befolyásolta-e az amerikai elnökválasztást Donald Trump javára. Muellernek eddig azt sikerült bizonyítania, hogy a Trump-kampánycsapat két tagja is hazudott az FBI-nak az orosz kapcsolatairól.

Most viszont őt vádolják Trump ügyvédei, mégpedig azzal, hogy a nyomozás során jogtalanul jutott hozzá a kampánystáb tagjainak íméljeihez. Mueller emberei ezt tagadták, jelezve: minden levél esetében a megfelelő büntetőeljárási folyamatot alkalmazták, illetve kikérték a fiók tulajdonosának engedélyét.

Az orosz kapcsolatokról szóló vizsgálatot Donald Trump korábban boszorkányüldözésnek nevezte. Az elnök most jelezte: ő is aggasztónak találja a Muellerrel kapcsolatos híreket. „Nem fest jól a dolog, egyáltalán nem. Elég szomorú ezt látni, az embereimet nagyon felzaklatta a dolog. Több ügyvéd is úgy gondolja, hogy ez bajos ügy” – fogalmazott Trump.

Újságírói kérdésre viszont gyorsan leszögezte: nem váltja le az ellene is nyomozó különleges ügyészt. „Nem, nem fogom. Nem. Na, mi az, meglepődtek?” – fogalmazott.

Mueller leváltása azért lett téma, mert már több vezető demokrata párti politikus is azzal vádolta meg a republikánus oldalt, hogy így akarja ellehetetleníteni a Trump-csapat elleni nyomozást.

A CNN szerint Robert Mueller és csapata ellen már jó ideje lejárató kampányt folytat a Trump-párti sajtó. „Ugyanaz az üzenetük, mégpedig az, hogy ne figyeljenek és ne is gondoljanak arra, miről folyik nyomozás, és kerüljön elő minden, ami alááshatja a nyomozást végző intézmények, például az FBI vagy az igazságügyi minisztérium tekintélyét” – fejtette ki véleményét David Folkenflik, a közszolgálati rádió munkatársa.

Donald Trump ügyvédei a jövő héten találkoznak Muellerrel és csapatával, hogy egyeztessenek a nyomozás következő fázisairól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!