2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Trump biztosan Párizsban ünnepel, de hogy Putyinnal?

A Kreml szerint korai beszélni Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök esetleges párizsi találkozójáról az első világháború lezárásának 100. évfordulója alkalmából tervezett megemlékezéseken.

  • Trump biztosan Párizsban ünnepel, de hogy Putyinnal?

 

     Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szombaton újságírók előtt kijelentette: nem tudják, hogy Vlagyimir Putyin elutazik-e a francia fővárosba november második hetében, és azt sem tudják, hogy Donald Trump ott lesz-e. „Ezért korai beszélni egy ilyen lehetséges találkozóról” – fogalmazott Peszkov.

Washingtonban ugyanakkor már bejelentették, hogy az amerikai elnök november 11-én Párizsba utazik, és részt vesz a tervezett megemlékezéseken. Trump annak ellenére utazik Franciaországba, hogy tavaly – miután az elmúlt évben is ott volt a francia fővárosban – ő vetette fel: hasonló díszszemlét kellene rendezni Washingtonban.

Ettől a tervtől azonban a közelmúltban elállt, a washingtoni városvezetést hibáztatva amiatt, hogy szerinte túl magas költségeket irányoztak elő egy ilyen díszszemlére. Hozzátette, hogy akkor inkább most is Párizsban ünnepel.

Augusztusban Donald Trump Rand Paul republikánus szenátorral levelet küldött Vlagyimir Putyinnak. A levél a két vezető közötti további megbeszélések fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy olyan területeken lehetne együttműködni, mint a terrorizmus elleni küzdelem, a két ország törvényhozói közötti párbeszéd erősítése és a kulturális csere felújítása.

Júliusban Donald Trump és Vlagyimir Putyin Helsinkiben találkozott egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!