2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Trump bejelentése szabad utat adhat a zsidó állam létrehozására

Hír TV

2017. december 6., szerda 08:42, frissítve: szerda 08:55

Komoly ellenérzéseket váltott ki az amerikai elnök ötlete. Kiberbűnözők vezetőjét fogták el a fehérorosz hatóságok. Újságírók bántalmazása ellen szólalt fel az EBESZ. Külföldi lapszemle.

A tel-avivi amerikai nagykövetség esetleges Jeruzsálembe helyezéséről ír a Jerusalem Post. A lap emlékeztet arra, hogy az amerikai elnök telefonon beszélt a palesztin hatóság elnökével, Mahmúd Abbásszal szándékairól. A palesztin hatóság úgy reagált, hogy a döntésnek súlyos következményei lesznek a békefolyamatokra, a biztonságra és a stabilitásra. A Hamasz szóvivője szerint pedig a követség elköltöztetése szabad kezet ad a Netanjahu-kormánynak ahhoz, hogy Jeruzsálemből tiszta zsidó várost csináljon. A lap idézi a szaúdi királyt is, akivel szintén telefonon tárgyalt Donald Trump, és aki szintén annak veszélyére figyelmeztetett, hogy a lépéssel lehetetlen a kétállami megoldást tető alá hozni. Abdel Fattáh asz-Szíszi egyiptomi elnök a közel-keleti béke aláásásának veszélyére hívta fel Donald Trump figyelmét. Az amerikai elnök várható döntését többen is kritizálták, így Emmanuel Macron francia elnök, az EU és Vlagyimir Putyin is.

Letartóztatták az Andromeda nevű kiberbűnözői hálózat feltételezett vezetőjét Fehéroroszországban – írja a Reuters. Az egyelőre nem megnevezett férfit az Andromeda hálózat felszámolását célzó, Fehéroroszország, Németország és az Egyesült Államok közös műveletének keretében fogták el. A fehérorosz rendőrség közölte: a fehérorosz állampolgárt az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda segítségével rosszindulatú szoftverek árulásának gyanújával tartóztatták le. A Microsoft szerint az Andromeda-csomagban 150 dollárért hozzá lehetett jutni egy, a klaviatúrán végzett gombleütéseket feljegyző – jelszavak és felhasználónevek ellopásához hasznos – szoftverhez, illetve 250 dollárért még szofisztikáltabb, adathalászatot és akár kémkedést is lehetővé tevő lehetőségekhez juthattak az ügyfelek.

Harlem Désir, az EBESZ médiaszabadság-képviselője arra figyelmeztetett, hogy a horvát és boszniai újságírókat veszélyes fenyegetések érték az elmúlt napokban a háborús bűncselekményekkel vádolt volt boszniai horvát vezetők hágai perének tudósításai miatt. A nemzetközi szervezet honlapján megjelent jelentés szerint Harlem Désir a fenyegetések gyors kivizsgálására szólított, és sürgette a horvát és boszniai kormányt, hogy mielőbb tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megszűnjenek a fenyegetések, és az újságírók biztonságos körülmények között tudják végezni a munkájukat. A jelentés szerint Horvátországban az Index.hr hírportál, Bosznia-Hercegovinában pedig az al-Dzsazíra és a Tacno.net internetes oldal újságírói kaptak több halálos fenyegetést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!