2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Külföld

Trump: Az erőszakot a rendőrség szerepét kicsinyítő szélsőbaloldali politikusok szítják

Az egyes amerikai városokban uralkodó erőszakot a rendőrség szerepét kicsinyítő szélsőbaloldali politikusok szítják - jelentette ki Donald Trump elnök a Fehér Házban tartott hétfő esti sajtókonferenciáján.

  • Trump: Az erőszakot a rendőrség szerepét kicsinyítő szélsőbaloldali politikusok szítják

Az amerikai elnök hangsúlyozta: demokrata párti kihívója, Joe Biden "erkölcsi támogatást" nyújtott az erőszakba torkolló tüntetéseken felbukkanó vandáloknak.

Korábban Trump a Twitteren azt írta, hogy Biden "sokkal inkább a rendőrséget" okolja az erőszakért ahelyett, hogy az "anarchistákat, agitátorokat, fosztogatókat" tenné felelőssé. Az elnök Joe Biden pittsburghi beszédére reagált, amelyben a demokraták elnökjelöltje Trumpot vádolta meg erőszak szításával.

A sajtókonferencián Trump elmondta: eddig több mint 200 erőszakos tüntetőt tartóztattak le különböző városokban, a belbiztonsági minisztérium és az igazságügyi tárca pedig közös központokat állít fel - az elnök megfogalmazásában - "baloldali civil zavargások" kivizsgálására. Név szerint bírálta a szövetségi főváros, Washington polgármesterét, a demokrata párti Muriel Bowsert, mert múlt csütörtökön, a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciója után tüntetők zaklatták a rendezvényről távozó politikusokat.

Az elnök utalt az oregoni Portlandben vasárnapra virradóra kitört véres összecsapásokra is, amelyek során a Black Lives Matter (A fekete életek is számítanak) mozgalom aktivistái összecsaptak az őt támogatók városba érkező csoportjával, és egy ember meghalt. Leszögezte: az őt támogatók békésen demonstráltak.

Megerősítette, hogy kedden a wisconsini Kenosha városba látogat, ahol a múlt héten egy rendőr intézkedés közben hátba lőtte a 29 éves afroamerikai Jacob Blake-et, majd két nappal később egy Illinois-ból érkezett tinédzser agyonlőtt két embert a Blake miatti tüntetésen. Wisconsin demokrata párti kormányzója, Tony Evers arra szólította fel Trumpot, hogy ne utazzon Kenoshába, de az elnök ezt elhárította. Mint mondta: a rend azért is állt helyre a városban, mert szövetségi rendfenntartó erők érkeztek a helyiek segítségére. Elmondta azt is, hogy tervei ellenére azért nem keresi fel Jacob Blake családtagjait, mert ők ragaszkodtak ahhoz, hogy csakis ügyvéd jelenlétében találkozzanak vele.

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!